Labdarúgás: újszegedi siker a szaunafociban

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_gsA több megyeválogatott kulcsemberüket nélkülöző újszegediek magabiztosan győzték le a Kisteleket felkészülési derbin.

Ki, honnan, hová? Böngészgesse a megyei I. osztály nyári átigazolási adatbankját itt a SZEGEDma.hu-n!

Két héttel a megyei I. osztály rajtja előtt Újszegedre látogatott a Kistelek. Az edzőmeccsen a hazaiakat Pálfy Zoltán irányította, mivel a vezetőedző, Major László a megyeválogatott egyik szövetségi kapitányaként Nyíregyházán tartózkodik. Ugyanitt szerepel a fekete-fehérek több meghatározó labdarúgója, Brinszky Adrián, Dürgő Péter, Mészáros Tibor, Mészáros Zoltán és Végh Ariel, így csaknem fél csapatra való játékos hiányzott az UTC-ből.

Ennek ellenére az első huszonöt percben egyértelműen a hazaiak léptek fel támadólag, nyomás alatt tartották az ellenfelüket. Számos helyzetet dolgoztak ki, majd puskáztak el Bernáték. A 40. perc tájékán aztán Erhardt Szilárd csapott le egy hosszú átívelésre, az alapvonalig tört, majd nagyszerűen adott középre, az érkező Gajdacsi Mátyás pedig levegőből, egyérintőből helyezte a lasztit a vendégek ketrecébe. A második felvonásban fáradni látszott a tartalékos UTC, egy gyors kontrából pedig jogos büntetőhöz jutott a Kistelek, mely Szél Róbert ítélet-végrehajtásával egyenlített ki. A folytatásban ismét a pályaválasztó vezetett rohamokat, a látogatók zárt védekezésre, illetve abból induló támadásokra aspiráltak. A 70. és a 80. perc között érett gólokká az újszegedi fölény. Előbb Gajdacsi erős centerezését Bernát Péter bólintotta a hálóba, majd Ondrejó Tamás lépett ki, s a hosszú sarokba lőtt, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Ami a folytatást illeti, az újszegediek szerdán 18 órakor a bajnoki címvédő Tápét fogadják edzőmeccsen, míg a kistelekiek ugyanebben az időpontban a SZVSE vendégei lesznek.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Ujszegedi TC – Kisteleki TE 3-1 (1-0). Újszeged, Kertész utca.
UTC: Béry – Szűcs, Kerepeczki, Szántó, Balogh Á., Szentes-Bíró, Ondrejó, Bitó, Erhardt, Gajdacsi, Bernát. Cserék: Csonka, Kiefer. Edző: Pálfy Zoltán.
Kistelek: Keresztes – Rácz, Bosánszki M., Tóth Á., Fődi, Rostás, Zámbori, Lévai, Bárkányi, Zuh, Szél R. Cserék: Szalkai (kapus), Kiss T., Mészáros, Lajos, Getyinás. Vezetőedző: Szabó Zsolt.
Gólszerzők: Gajdacsi M., Bernát P., Ondrejó T., illetve Szél R. (11-esből)

Pálfy Zoltán: “Jót futballoztunk ebben a szaunában, mindenki alaposan elfáradt.”

Szabó Zsolt: “A nagy meleg rányomta bélyegét a színvonalra. A csapatom lassan, fásultan, tompán mozgott, de bízom benne, a következő két hétben sikerül felpörgetni, felfrissíteni a társaságot.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: pompás meccset vívott az Algyő és a Tápé

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: kétszer is vezetett, ám kikapott a Makó Orosházán

Legutóbbi hasonló cikkek