Sport

Labdarúgás: kupacsoda Gyálaréten, elcsúszott az FK a Szentmihály ellen + FOTÓK

Labdarúgás: kupacsoda Gyálaréten, elcsúszott az FK a Szentmihály ellen + FOTÓK

2013. augusztus 19., hétfő
Labdarúgás: kupacsoda Gyálaréten, elcsúszott az FK a Szentmihály ellen + FOTÓK
fk_szentmihaly09_gs

Nem számított a kétosztálynyi különbség: a megye III-as Szentmihály tizenegyest hibázva, hátrányból fordítva ütötte ki megye I-es vendégét.

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. forduló:

Szentmihály - FK 1899 Szeged 3-1 (2-1).

Gyálarét, 200 néző, vezette: Bartucz Tamás (Szeles Ádám, Török Tamás).

Szentmihály:

Halász - Burzon (Somogyi 46'), Sándor, Mangó, Nagypál (Tóth Z. 66'), Molnár, Szalma (Becsei 90'), Hágelmann, Laska (Rovó 46'), Baján, Ács (Rumpf 91'). Vezetőedző: Hímer István.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Makai (Heredea 58'), Gonda, Dóra T., Mihalkó G. (Barta 70'), Forró (Csuka 84'), Szalai, Imre, Dedovics (Turján 70'), Péter-Szabó, Varga M. (Markó 46'). Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Baján Z. (22'), Dóra T. (öngól 27'), Ács S. (89'), illetve Burzon M. (öngól 5')

Kiállítva:

Gonda M. (88') Hímer István:

"Jó iramú, nagyszerű mérkőzést vívott a két csapat, nagyon fontosnak tartom, hogy a kilátogató nézők remekül szórakoztak. Az FK tudta, mire készülünk ellene, hiszen sokat beszélgettünk erről a meccsről korábban. Nagyon örülök a sikernek, de el kell ismernem, látszott az ellenfélen, hogy két napja komoly bajnokit vívott, nem voltak igazán frissek a játékosai. Ami bennünket illet, gőzerővel készülünk a bajnokságra, így egy héttel a rajt előtt jól jött ez az igazi megmérettetés. Alakul a keretünk, de akadt olyan focista is azért, aki ma lépett először pályára. Látszik, Halász Krisztiánnal nagyon megerősödtünk hátul, igazi irányítója és vezére a csapatnak, ahogy Mangó Ferenc is hasznunkra lesz. A védekezésünket kell még stabilizálni, a támadójátékunkkal kevesebb gond volt eddig is. A helyzetkihasználáson azért van még mit javítani, hiszen ma is büntetőt rontottunk."

Hüvös Gábor:

"A mérkőzés képe alapján megérdemelt hazai győzelem született. Gratulálunk a Szentmihálynak."

Online közvetítésünk:

92'
Vége a mérkőzésnek. Hatalmas meglepetés a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. fordulójában: a megye III-as Szentmihály fegyelmezett futballt bemutatva, töretlen lelkesedésének köszönhetően legyőzte és kiverte a rengeteg helyzetet kidolgozó, ám azok zömét elpuskázó megye I-es FK 1899 Szegedet. Szenzációs kupacsatát láthattunk, mindkét legénységet dicséret illeti ezért a produkcióért.
91'
Két perc a ráadás.
91'
A szabályok szellemében Ács sárgát kapott a mezlehúzásért.
91'
Újabb változtatás: Ács le, Rumpf Tamás be. Ács lehúzta a mezét, FK-pólót viselte alatta: hatalmas tapsot kapott a vendégek drukkereitől.
90'
Szalma helyére Becsei Gellért érkezett, időhúzó jellegű a csere.
89'
GÓÓÓL 3-1! Itt a szenzáció: Ács Sándor 17 méterről ügyesen lőtte el a sorfal mellett a labdát, Brunczvik nem tudott hárítani, kétgólos immár a szentmihályi előny!
88'
Izgalmak a végére! Egy szentmihályi kontránál Baján ugrott ki, Gonda lerántotta a tizenhatos előterében. Az FK focistája azonnal piros lapot kapott.
85'
Elkeseredetten támad a gólért az FK. Péter-Szabó húzott el a bal oldalon, beadását Halász csípte el az ötösön belül.
84'
Forró helyére Csuka Tamást küldte fel Hüvös mester.
83'
Forró Attila visszahúzásért kapott figyelmeztetést.
82'
Jobbára a két tizenhatos között folyt a játék. Egy helyzetet jegyezhettünk fel hazai részről. Miközben támadott az FK, labdát szerzett a Szentmihály, Baján tört előre a jobb szárnyon, előtte a labdát Brunczvik mellett, Ács érkezett középen, ám estében nem tudott az ötösről a hálóba pörgetni, mellé ment a kísérlet.
79'
Hágelmann Tamás Maradonát megidéző cselsorozattal verekedte át magát az FK védelmén, de a tizenhatoson belülre érve elfogyott az erő és a lendület, az összezáró kék-feketék Brunczvik közbelépésének is köszönhetően megállították az akciót.
75'
Veszélyesen tekeredett a vendégek szöglete, Turján lehajolva fejelt, alig fölé. Közben megkezdődött az utolsó negyedóra is. Érik a meglepetés? - tesszük fel a kérdést.
74'
Továbbra is gőzerővel rohamoz az FK, viszont a kapuban parádézó Halásszal az élen állja a sarat a szentmihályi védelem. Az egykori NB II-es portás előbb Berta pompás lövését védte, majd a kiugró Heredea emelését hatástalanította.
70'
Hüvös Gábor kettős cserével frissített, mielőtt végső harcra küldte övéit. Dedovics és Mihalkó hagyta el a játékteret, Turján György és Barta Kristóf szállt be.
69'
Ivószünet a második felvonásban is.
66'
Csere a hazai oldalon: Nagypál Zoltán kapott pihenőt, Tóth Zoltán érkezett a hajrára. Ezt követően egy óriási szentmihályi helyzet: Baján lépett ki, eltette a kapus mellett, alig-alig gurult mellé a bogyó...
65'
Mihalkó Gergő sárgult be egy taktikai szabálytalanság miatt.
64'
Péter-Szabó viharzott el, a kétségbeesetten kifutó Halász mellett gurított kapura. Szalma fél méterrel a gólvonal előtt érte el a lasztit, hatalmasat mentett. Baján révén szabadult ki pillanatokra a hazai csapat, egy rossz átadáson bukott meg a kontra.
60'
Rendkívül izgalmak Gyálaréten, bravúrral őrzi előnyét a Szentmihály. Körbeíveli a hazai kaput, nyom az FK.
59'
Lehetőség adódott az FK előtt: egy bal oldali szöglet után Dóra Tamás lőtt a hosszúról az oldalhálóba. Közvetlenül ezután Imre ugratta ki Heredeát, aki 10 méterről tüzelt, Halász bravúrral védett.
58'
Jobbára a középpályán folyt a játék ezekben a percekben. A vendégek ismét cseréltek, Heredea Máté váltotta Makait.
54'
Először szabadult ki a második félidőben a Szentmihály. Mangó Ferenc 28 méteres szabadrúgása a sorfalon pattant meg, a kapus jobbra vetődött, s szerencséje volt, a laszti nem sokkal ment a bal sarok mellé. Baján szögletét Brunczvik bedobásra tolta.
53'
Teljesen beszorultak a hazaiak, érik az egyenlítés. A hősiesen védekező szentmihályiak eddig meg tudták óvni kapujukat a góltól.
50'
Nekiesett a Szentmihálynak az FK! Egy szöglet után Forró fejelt, a hosszú kapufánál Somogyi tudott tisztázni.
46'
Elindult a második játékrész.
46'
A szünetben mindkét mester cserélt. Hazai oldalon Burzon és Laska helyett Somogyi és Rovó érkezett, míg az ellenfélnél Varga Martint Markó váltotta.
SZÜNET!
45+2'
Véget ért az első felvonás. Teljesen nyílt a mérkőzés. Az FK nagyobb tudását hatalmas lelkesedéssel kompenzálják a szentmihályiak. Mozgalmas, eseménydús élvezetes csatát látunk, az ilyen meccsekért lehet igazán szeretni a futballt, a kupát.
45+1'
Szalai 25 méteres lövése szállt mellé, életerős löket volt ez. Az ivószünet miatt hosszabbít a játékvezető.
45'
Laska beadásáról Ács ajtó-ablak helyzetben maradt le centikkel, majd indulhatott az FK kontrája, Péter-Szabó fűzte be Burzont, visszaadott Dedovicsnak, aki 16 méterről lőtt, Halász védett.
43'
Imre Zoltán szabadrúgását Gonda Miklós fejelte kapura, Halász Krisztián kiütötte, nem érkezett senki a Hüvös-tanítványok közül, a védők felszabadítottak.
39'
Nagyon szorongat az FK, teljesen visszaállt, védekezésre kényszerül a Szentmihály. Makai felfutásai és Péter-Szabó akciói mindig veszélyt hordoznak magukban. Ami a hazaiakat illeti, most ismét a fáradtság jeleit fedezzük fel rajtuk, hősiesen küzdenek, de építkezni nemigen tudnak ebben a szakaszban, csak ívelgetéssel hozzák előre a labdát.
35'
Továbbra is fölényben a diszkoszvetősök, több percre beszorították a sárgákat. Egy 17 méteres szabadrúgást csavart alig-alig fölé Forró Attila. A túloldalon Ács próbált kilépni, de nem bírt őrzőjével.
31'
Rohamoz az FK, ami egyáltalán nem meglepő! Mihalkó Gergő bedobása után Péter-Szabó fejjel tette maga elé, az alapvonalig tört, onnan középre adott. Halász nem érte el a labdát, Dedovics Márk lőhetett, a gólvonalon álló Burzon Márk lábbal mentett.
27'
A hőségre való tekintettek ivószünetet kapnak a srácok, meg is érdemlik.
26'
GÓÓÓL 2-1! Vezet a Szentmihály, mégpedig jelentős potyával! A vendégvédők szereztek labdát, Dóra Tamás megpróbálta hazagurítani Bruncvziknak, ám ő nem tudta azt lekezelni, talpa alatt bevánszorgott a hálóba a játékszer... Ez ám a fordulat!
23'
Rögtön a középkezdés után nekirontott ellenfelének az FK. Szalai Norbert került helyzetbe, 15 méterről suhintotta rá, egy védőről vágódott kornerre a laszti.
22'
GÓÓÓL 1-1! Teljesen váratlanul egyenlített a Szentmihály! Nagypál Zoltán futott be egy bal oldali szöktetést, majd visszagurított, az érkező Baján Zoltán pedig 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot.
21'
Mintha elfáradt volna a saját maga által diktált iramtól a Szentmihály. Péter-Szabó 14 méteres lövését nagy nehézségek árán hárította Halász, majd pillanatokkal később Imre bombája kerülte el a kaput. Úgy tűnik, döntésre akarják most vinni a dolgot a kék-feketék.
17'
Makai Árpád húzott el a jobb oldalon, mindenkit lefutott, majd rá is tűzte, alig-alig kerülte el a kísérlet a szentmihályi ketrec bal oldalát.
16'
Ács előtt adódhattak volna lehetőségek, ám az átvétellel akadtak gondjai, több alkalommal is hosszan vette át a labdát. Kérdés, mennyire viselte meg a kihagyott büntető...
13'
Erőfeszítéseket tesznek a sárgák az egyenlítésért, ám roppant ígéretesek a vendégek gyors kontrái. Komoly taktikai harc dúl a pályán, jól szórakoznak a nézők, hangos tetszésnyilvánítások kísérik a meccset. Túlsúlyban az FK-drukkerek, ismét tizenkettedik játékosként segítik övéiket.
9'
Az eseménydús első percek után kicsit megnyugodni látszanak a kedélyek, illetve egyre többet veszélyeztet az FK. Imre Zoltán jobbról leadott, 25 méteres szabadrúgását öklözte ki ebben a pillanatban Halász Krisztián. A hazaiak is bátran futballoznak, igen élvezetes és jó hangulatú a találkozó.
5'
GÓÓÓL 0-1! Megbosszulta magát az elpuskázott tizenegyes, vezetést szerzett az FK. Péter-Szabó Tamás tört előre a bal oldalon, zseniálisan adott be, a menteni igyekvő Burzon Márkról pedig saját kapujába pattant a labda...
3'
Ács Sándor végezte el a büntetőt, elfektette Brunczvikot, azonban a jobb kapufát találta telibe. Hatalmas lehetőség maradt ki!
2'
Tizenegyeshez jutott a Szentmihály. A megye III-as alakulat túlélt egy vendégrohamot, majd ellentámadásba ment át. Baján Zoltán száguldott el a jobb szárnyon, egy rossz ütemű becsúszással Brunczvik Dániel portás felvágta őt a tizenhatoson belül. A sporti azonnal megítélte a büntetőt, s kiosztott egy sárgát is a hálóőrnek.
1'
Megkezdődött a derbi. A megye III-as gárda hozta játékba a lasztit a Baján Zoltán, Ács Sándor csatárkettős révén. A Szentmihály piros-sárga csíkos felsőben, piros nadrágban és sportszárban, míg az FK 1899 Szeged kék-fehér felsőben, fekete nadrágban és sportszárban futott ki.
16.55: Vérbeli kupahangulat jellemzi ezt a mérkőzést, baráti, mégis öldöklően kemény kilencven percre számíthatunk, melynek végén viszont a csapatok közösen fogyasztanak el egy jóféle csilis babot... 16.45: Köszöntjük az olvasókat Gyálarétről! Hamarosan kezdődik a Szentmihály és az FK 1899 Szeged kupamérkőzése, melyet a két fél részéről komoly várakozás előzött meg az utóbbi napokban. A szentmihályiak fogadkoznak, bebizonyítják, nincs akkor különbség a megye I. és a megye III. között, mint sokan gondolnák. Az FK sem veszi fél vállról az összecsapást, amit jól érzékeltet, hogy rendkívül erős tizenegyet állított ki. Hüvös mester öt helyen változtatta egyébként meg a Makó elleni kezdőjét. Jó hír, hogy bevethető az Algyőről igazolt Makai Árpád, akit szombaton le kellett cserélni, de csak görcs miatt, így nincs komoly baja. 17 órakor Bartucz Tamás sporttárs sípjelére indul a találkozó és az élő közvetítés.

A találkozó elé:

Szombaton a Ruzsa Kiszombor ellen aratott 2-1-es győzelmével indult el a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2013/14-es sorozata. A tét a legjobb 32 közé kerülés. A sors úgy hozta, hogy szerencsés erőnyerőként már a következő körben érezheti magát a Ruzsa mellett a Baks, a Csongrád és a Mindszent is. Szerdán huszonhét párharcot rendeznek majd, míg hétfőn a megyei III. osztály egyik élcsapata, a Szentmihály a megye I-es FK 1899 Szegedet fogadja. A kiírás értelmében döntetlen esetén hosszabbítás nincs, azonnal büntetőpárbajra kerülne sor. De ne szaladjunk ennyire előre! A találkozó esélyesei természetesen a magasabb osztályban szereplő kék-feketék, ugyanakkor a két remek kapcsolatot ápoló klub között hatalmas presztízscsata várható, a szentmihályiak fogadkoznak, hogy megnehezítik a bajnokságban a Makó ellene 1-1-es döntetlennel rajtoló diszkoszvetősöket. A derbinek külön pikantériát kölcsönöz, hogy a pályaválasztó együttesben több egykori FK-futballista is szerepel, így Ács Sándor, Becsei Gellért és Burzon Márk. Ács pedig nem szívbajos, hisze nem is oly régen öt góllal terhelte meg az FK második csapatának hálóját egy edzőmeccsen. Kiváló mérkőzésre van kilátás, tartsanak ismét velünk, kövessék élőben!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.