Sport

Labdarúgás: legyűrte a Kinizsit a Vasutas a főpróbán + FOTÓK

Labdarúgás: legyűrte a Kinizsit a Vasutas a főpróbán + FOTÓK

2013. augusztus 14., szerda
Labdarúgás: legyűrte a Kinizsit a Vasutas a főpróbán + FOTÓK
szvse_moravaros24_gs

Utolsó felkészülési meccsét vívta a vasárnapi bajnoki rajt előtt a Szegedi Vasutas a Móravárosi Kinizsi gárdájával szemben. A találkozón érvényesült az osztálykülönbség.

Tekintse át a megyei I. osztály teljes őszi menetrendjét!A Szertár Sportbolt Csongrád megyei I. osztály átigazolási körképe itt olvasható! Böngéssze végig, ki, honnan, hová igazolt az élvonalbeli csapatoknál!

Az elsősorban védelmét erősítő, támadószekciójából két meghatározó embert is elengedő Szegedi Vasutas eddigi kilenc felkészülési találkozójából - mint azokról rendre beszámoltunk - hetet, javarészt alacsonyabb osztályú ellenfelekkel szemben megnyert, kétszer pedig döntetlenre végzett, legutóbb a Tápéval szemben ért véget gól nélkül az edzőmeccs. A megyei harmadosztályban idén vérmes reményeket dédelgető, heti két edzéssel készülő Móravárosi Kinizsi eddigi hét felkészülési találkozója során Röszkén 6-5-re kikapott, Újszentivánon 7-5-re nyert, 10-0-val ütötte ki a megyekettes Gyálarétet idegenben, majd nagy csatában 5-4-re legyűrte a St. Mihályt, de Tiszaszigeten egy 7-2-es pofonba szaladt bele, végül az UTC II-vel szemben maradt alul 5-3-ra, azaz 3 győzelem és 3 vereség volt a tréningek mérlege. A szerda esti találkozó előtt a papírforma egyértelműen azt mutatta, a hazaiaknak áll a zászló, s nem is volt meglepő, hogy negyedóra elteltével már vezettek is a Vasutasok. Hidegzuhanyként érhette őket percek múltán a Kinizsi egyenlítése, ám a hazai gárda megrázta magát a második negyedórában, s 3-1-re meglépett. Hogy a két osztállyal alacsonyabban jegyzett vendégek mennyire nem hagyták magukat, jól jellemzi, hogy a félidő hajrájában büntetőből fel tudtak zárkózni 3-2-re. A második játékrész első felében aztán kidomborodott a két csapat közötti különbség, a SZVSE húsz perc alatt lőtt hármat, s ugyan a félidő második felében a Móraváros volt a kezdeményezőbb, s bár a négygólos különbség ellenére is helyt-helyt egyenrangú ellenfelének tűnt a SZVSE-nek, az eredmény már nem változott, 6-2-es diadallal zárt a Vasutas alakulat. Hogy a vasutasok támadószekciója nem szenvedett végzetes veszteségeket, azt mutatja az is, hogy az edzőmeccsek során eddig három mérkőzésen betaláló, összesen hét gólt jegyző

Kiss Balázs

ezúttal már a felkészülés során harmadik mesterhármasával fejelte meg eddigi teljesítményét.

Berki István

legénysége legközelebb vasárnap 17 órától lép pályára, ám akkor már élesben, a bajnoki rajton a Kistelek otthonában. A Kinizsi egy héttel később, augusztus 24-én, szombaton 17 órától kezd Fábiánsebestyénben, előtte azonban már lesz tétmeccse a piros-fehéreknek: 21-én, szerdán, 17 órától a Pázsit otthonában kupamegmérettetés is vár Varga Gáborékra.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Szegedi VSE - Móravárosi Kinizsi HSK 6-2 (3-2)

Szeged, SZVSE-pálya.

SZVSE:

Pluhár - Bálint, Ágoston, Tanács, Nagypál, Balogh, Szántó, Szabó T., Hegyesi, Busa, Kiss B.

Játszottak még:

Szabó G., Huszár, Jánk, Tiger, Paunkovic, Simon, Bagi, Papp G.

Vezetőedző:

Berki István. Móraváros: Varga L. - Varga P., Laczi N., Kovács, Vidákovics, Laczi Z., Szeri, Magyar, Balogh T., Jenei.

Játszottak még:

Pollák, Gerebicz, Varga G.

Játékos-edző:

Gerebicz Attila.

Gól:

Kiss B. 3, Szántó (11-esből), Hegyesi, Bagi, ill. Vidákovics, Magyar (11-esből). Berki István:

"Közepes színvonalú felkészülési meccset játszottunk, ám sajnos még mindig nem teljes csapattal tudtunk erre a főpróbára felállni. Támadójátékunk azonban a sok kihagyott helyzet ellenére is működött, a védekezésünkben azonban voltak hibák, de ez betudható annak is, hogy a megszokott védelemből most csak egy ember állt rendelkezésre."

Varga Gábor klubelnök:

"Kijött a két csapat közötti osztálykülönbség, de tisztességgel helytálltunk, hiszen az utolsó 20-30 percben teljesen partiban voltunk megyei I. osztályú ellenfelünkkel, ez bizakodásra adhat okot a jövőt illetően a megyei harmadosztályú bajnoki küzdelmekhez. Felkészülésünk során igyekeztünk magasabb osztályú, a miénknél nagyobb játékerőt képviselő csapatok ellen játszani. Vereségeinkből és győzelmeinkből csak tanulni tudunk, amelyet haszonnal forgathatunk vissza a bajnokságban, mindent egybevetve úgy érzem, jó felkészülési időszakon vagyunk túl."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.