Közélet

Fidesz: a kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz

Fidesz: a kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz

2013. augusztus 24., szombat
Fidesz: a kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz

A Fidesz-kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez, szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormánnyal, amely családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést. Így reagált a Fidesz-frakció szombaton arra, hogy az MSZP szerint a kormány politikájának bukását jelzi a csökkenő születésszám.

"A születésszám csökkenése valóban hosszú évek óta tartó, hatalmas probléma Magyarországon, amiért a

Gyurcsány-Bajnai

-kormányt komoly felelősség terheli. A baloldal ugyanis nemhogy semmit nem tett ennek megállítására, de családellenes intézkedéseivel és megszorító csomagjaival egyenesen büntette a gyermeknevelést" - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben. Mint kifejtették, a munka mellett gyermeket vállalókat magas adókulcsokkal sújtották, nem létezett családi adókedvezmény, háromról két évre csökkentették a gyest, duplájára emelték a rezsiköltségeket és megszüntették a kedvezményes otthonteremtési lehetőségeket, devizacsapdába hajszolva ezzel családok ezreit. A baloldal családpolitikája megbukott - írták. Ezzel szemben a Fidesz-kormány érdemi segítséget nyújt a családoknak a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez: családi adórendszert vezetett be, visszaállította a 3 éves gyest, ismét vannak otthonteremtési programok; az édesanyák foglalkoztatását adókedvezményekkel segíti, a családok terheit rezsicsökkentéssel is mérsékli, az óvodai férőhelyek és a családi napközik számát pedig növeli a kormány - sorolta fel az intézkedéseket a Fidesz-frakció, hozzátéve: ősszel újabb családokat segítő intézkedésekről születhet döntés.

Bangóné Borbély Ildikó,

a szocialisták elnökségi tagja szombaton budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idei első félévben 4,5 százalékkal kevesebb gyermek született, mint tavaly. Az elmúlt huszonhárom évben 2011-ben született a legkevesebb, 88 ezer gyermek, a tavalyi enyhe javulás után azonban a 2013-as év minden eddiginél tragikusabb adatokat hozhat - fejtette ki. Az MSZP elnökségi tagja szerint mindezért a kormány gazdaságpolitikájának, valamint szociális, egészségügyi és oktatási intézkedéseinek bukása tehető felelőssé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.