Közélet

Bíróság elé áll Gergényi és csapata

Bíróság elé áll Gergényi és csapata

2013. augusztus 3., szombat
Bíróság elé áll Gergényi és csapata

A Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa szeptember 17-re tűzte ki az első tárgyalást a 2006 őszén történtekkel összefüggésben megvádolt főrendőrök ügyében - írta a Magyar Hírlap és a Magyar Nemzet szombaton.

A Központi Nyomozó Főügyészség az idén februárban emelt vádat, elsősorban elöljárói intézkedés elmulasztása miatt tizennégy egykori és jelenlegi rendőri vezető - köztük

Gergényi Péter

volt budapesti,

Bene László

volt országos rendőrfőkapitány és

Dobozi József

, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) egykori parancsnoka - ellen. A Magyar Nemzetnek

Mikó Gergely

, a Fővárosi Törvényszék büntetőkollégiumának vezetője elmondta, hogy a törvényszék a perben 60 tárgyalási napot tűzött ki, és a tervek szerint 2014. július 10-ig vizsgálja az ügyet. A Magyar Hírlap szerint a vádhatóság csak felfüggesztett börtönbüntetést kér a vádlottakra, sőt elítélésük esetén azt is indítványozza, hogy mentesüljenek a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. Az új büntető törvénykönyv szerint ugyanakkor az említett bűncselekményért akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható lenne - jegyzik meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.