Közélet

A CBA nagyáruházat épít az Árpád nevelőotthon helyén

A CBA nagyáruházat épít az Árpád nevelőotthon helyén

2013. augusztus 15., csütörtök
A CBA nagyáruházat épít az Árpád nevelőotthon helyén
lakossagiforum09_gs

Újszegeden, az egykori Árpád nevelőotthon helyén a CBA épít nagyáruházat, lesz mélygarázs, körforgalom és szemközt egy benzinkút is – augusztus végén fórumot tartanak az ügyben.

Az egykori Árpád Nevelőotthon területét a 2012.

decemberi közgyűlésén

minősítették át kisvárosias lakózónára, ami végleg megnyitotta a kaput a terület értékesítése előtt. Miután nyilvánvalóvá vált, hogy a város értékesíteni fogja a közel 450 milliót érő ingatlant, a Borostyán utcai lakók

tiltakoztak

a leghevesebben, ők leginkább attól tartottak, hogy utcát nyitnak a lakóövezetük felé, és így jelentősen megnövekszik a forgalom. „Megnyugtatok mindenkit, hogy nem lesz új utca, sőt a területen a CBA fog építeni áruházat, és a tervek szerint mélygarázs létesül majd. De épp a félreértések és a dezinformációk elkerülése végett szervezünk egy fórumot augusztus 26-án 17 órára a Gregor József Általános Iskolába. Itt a lakosokat a létesítendő áruház kapcsán egyéb, a területet érintő kérdésekről is tájékoztatjuk majd” – mondta el érdeklődésünkre

Pocsai Blanka

(Fidesz-KDNP), a körzet önkormányzati képviselője. A politikus a fórum egyéb témái kapcsán kiemelte, hogy a leendő CBA-val szemben az új benzinkút munkálatai is elkezdődtek, és épülni fog egy körforgalom. A fórumon a Töltés utcaiakat érintő probléma is szóba került. Megtudtuk: a távvezetékekben a CBA építése miatt most nem kell megemelni a feszültséget. Pocsai Blanka kifejtette, hogy a fent vázolt ügyekben augusztus 26-án minden érintett lakos választ kaphat, a meghívottak közt ott lesznek a polgármesteri hivatal illetékes munkatársai, az EDF DÉMÁSZ és a CBA képviselői (utóbbiak már a konkrét látványtervekkel érkeznek).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.