Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: tizenkét gólos ikszet játszott az FK és a Tápé + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

fk_tape19_gsKét ellentétes félidő után értek el döntetlent a felek. A teniszben rövidítés következett volna, ez azonban a futballpályán elmaradt.

Míg az FK 1899 Szeged már a negyedik edzőmeccsére készülődött pénteken, addig a bajnok Tápé ESK első alkalommal vívott mérkőzést a Cigánd ellen júniusban elveszített osztályozó óta. A diszkoszvetősök a SZVSE ellen 4-1-re, az Algyőtől 2-0-ra kaptak ki múlt héten, kedden pedig 3-3-at játszottak az Ásotthalommal, nagyon szerették volna tehát megszerezni első nyári győzelmüket, még ha ebben az időszakban természetesen nem is az eredmény az elsődleges.

Széteső Dorozsma – új arcok mindkét oldalon

Paksi Péter legénységéről kevesebbet írhattunk az utóbbi hetekben: a tápéi pálya nagyszabású felújítási munkálatai miatt az újszegedi Kisstadionban dolgoznak K. Tóth Gyuláék. A keretből egyelőre Hegyesi Ádám (Spanyolországba megy dolgozni) és Brinszky Adrián (UTC) távozása bizonyos. Ugyanakkor a Szeged 2011 előző idényben Kiskundorozsma néven focizó második együttesétől egy fél csapatra való focistát igazolhatnak le: Fröhlich Tamást, Pócs Tamást és Vangel Rolandot, valamint Garamvölgyi Gergő kapust, Dávid Róbertet és Farkas Ferencet, Bárkányi Bálint pedig Hévízről kerülhet Tápéra. Az FK oldalán is akadtak új(abb) fiúk ezen az estén. Németh Andrást ugyancsak Dorozsmáról szerződtetik a kék-feketék, a sándorfalvi Mihalkó Gergő pedig próbajátékon van a gárdánál.

Mínusz háromnál sem adta föl a bajnok

Ami a pénteki összecsapást illeti, két totálisan ellentétes felvonásnak lehettek szemtanúi a kilátogató érdeklődők. Az első félidőben az FK lerohanta, lefocizta ellenfelét, látszott, jóval elérőbb tart a felkészülésben. Parádés focival rukkoltak elő a Hüvös-legények, sokkal többet birtokolták a lasztit, futószalagon vezették az akciókat, dolgozták ki a helyzeteket, érték el a gólokat. A játék minden elemében felülmúlták a látogatókat, akik csak nemrég kezdték a kemény munkát. Egyáltalán nem volt túlzó a szünetbéli 5-2-es hazai előny.

Fordulást követően aztán magához tért a Tápé, s bizonyította, nem véletlenül lett bajnok az előző idényben. Mindkét mester sokat cserélt, s a változtatások a diszkoszvetősök teljesítményén hagytak jobban nyomot. Hüvös Gábor gyakorlatilag a teljes középpályássorát lecserélte, Paksi Péter pedig számos új igazolást vetett be, s a vendégek ettől erőre kaptak. Ekkor már a labdabirtoklás is jóval kiegyenlítettebb volt. 5-2-ről 5-5-re egyenlítettek ki Dlusztusék, majd ismét a kék-feketék zörgették meg a hálót, ám a lefújás előtt két perccel ismét egalizáltak a Paksi-fiúk. Mindkét alakulat nagyszerűen értékesítette lehetőségeit, így összességében igazságos döntetlen született.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

FK 1899 Szeged – Tápé ESK 6-6 (5-2). Szeged, Felső Tisza parti stadion, vezette: Vereska Mátyás.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Makai, Szecska, Gonda, Dóra T., Lajkó, Forró, Gyurkovics, Barta, Füle, Varga M. Játszottak még: Meszes T. (kapus), Onita, Csuka, Herczeg, Dedovics, Mihalkó G., Németh A., Temesvári. Vezetőedző: Hüvös Gábor.
Tápé: Garamvölgyi G. – Papdi, Cseh, Bárkányi, Márki, Németh L., Mike, Pöszmet, Péter, Dlusztus, K. Tóth. Játszottak még: Farsang, Szélpál, Török, Vangel, Pócs, Farkas F., Fröhlich, Dávid. Vezetőedző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Füle M. (3), Lajkó Á., Makai Á., Dedovics M., illetve K. Tóth Gy. (2), Pócs T. (2), Bárkányi B., Vangel R.

Hüvös Gábor: “Játékban és eredményességben egyre javuló tendenciát mutatunk. Szépen teljesítenek fiatal futballistáink. Parádés játékot mutattunk be az első félidőben. A második felvonás teljesítménye miatt némiképp bosszús vagyok. Ilyen formahanyatlás egy félidő alatt nem fér bele a következő szezonban.”

Paksi Péter: “Mi is bekapcsolódtunk a felkészülésbe. A mai mérkőzésen új játékosaink is bemutatkozhattak. Jövő héten napi két edzéssel folytatjuk a munkát, illetve vívjuk a következő meccseket. Legközelebb 27-én Bordányba utazunk.”

Az FK 1899 Szeged további felkészülési menetrendje:

Július 24., szerda 18.00: FK 1899 Szeged – Tisza Volán SC Szeged
Július 27., szombat 18.00: Hódmezővásárhelyi FC – FK 1899 Szeged
Augusztus 7., szerda 18.00: Ásotthalom TE – FK 1899 Szeged
Augusztus 10., szombat 18.00: Mórahalom VSE – FK 1899 Szeged (egyeztetés alatt)

A Tápé ESK további felkészülési menetrendje:

Július 27., szombat 10.00: Bordány SK – Tápé ESK
Július 31., szerda 18.00: Tisza Volán SC Szeged – Tápé ESK
Augusztus 3., 10.00: Algyő SK – Tápé ESK
Augusztus 7., szerda 18.00: Ujszegedi TC – Tápé ESK
Augusztus 10., szombat 18.00: Szegedi VSE – Tápé ESK

Sport

Szegedi parádé az ifjúsági válogatottban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Rea Barnabás tízet lőtt a románoknak.

Tovább olvasom

Sport

Parádés eredmény: az NKM Szeged VE az ország legeredményesebb klubja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség számításai alapján 2019-ben a szegedi klub nyerte az összesített bajnoki pontversenyt.

Tovább olvasom

Sport

Zárt kapus meccsen nyert a jégkorongcsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Varga Dávid mesternégyest szerzett a Hevület ellen.

Tovább olvasom

Aktuál