Közélet

EcoCamp 2.0 – tehetséggondozó tábor középiskolásoknak + FOTÓK

EcoCamp 2.0 – tehetséggondozó tábor középiskolásoknak + FOTÓK

2013. július 29., hétfő
EcoCamp 2.0 – tehetséggondozó tábor középiskolásoknak + FOTÓK
SZS20130729_ecocamp_tabor_megnyito_011

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara immáron második alkalommal rendezi meg középiskolásoknak szóló tehetséggondozó táborát július 29. és augusztus 1. között, ahol elsődleges cél a szakma bemutatása és megszerettetése.

Kovács Péter

, az EcoCamp szervezője portálunknak elárulta, 24 középiskolás diák érkezett a rendezvény idejére, akik az újszegedi Móra Ferenc Kollégiumban kaptak szállást. Többek között Orosházáról, Hódmezővásárhelyről, Mogyoródról, Székesfehérvárról, Szolnokról és a fővárosból jöttek érdeklődők. „A gazdasági pályát szeretnének velük elsősorban megkedveltetni” – mondta a szervező, majd hozzátette, az universitas átfogóbb megismerése csupán a játékos programok hozadéka. Minden napra jut szakmai-, illetve szabadidős tevékenységgel kombinált szakmai program, de az esti zenés mulatságokról sem feledkeztek meg a tábor megálmodói. Mint az a hétfői megnyitón elhangzott, elsősorban nem elméleti és gyakorlati kurzusokat hallgatnak majd a diákok, hanem sokkal inkább játékos formában történő tanulásról lesz szó az elkövetkező három nap alatt. Az idei rendezvény részben eltér a tavalyitól, e hét csütörtökön például a NAV előadóitól az adózási ismeretekről szerezhetnek bővebb tájékoztatást, az Agórában pedig a jövőben és a múltban kalandozhatnak majd, de azt is megtudhatják, hogyan „preziznek” a nagyok. Szintén újdonságnak számít az úgynevezett zöldkutatások a Tisza-mentén program, amikor is a folyó árterében tesznek látogatást.

SZS20130729_ecocamp_tabor_megnyito_017

„Szervezzünk olyan tábort, ahol megismerik, vagy elszaladnak előle” – ezekkel a szavakkal üdvözölte

Vilmányi Márton

, a Gazdaságtudományi Kar dékánja a vendégeket, utalva a gazdaságtudományok nehezebben emészthető szegmenseire. Pont egy éve, hogy a GTK-tól is megvonták az elsőévesek körében az állami finanszírozású férőhelyeket. Vilmányi ezért fontosnak tartja, hogy vonzóvá tegyék ezt a pályát a feltörekvő nemzedékek szemében: „a felvételi jelentkezéssel olyan szakmát tudnak választani, ami eleget tesz az elvárásaiknak” – fogalmazott. Három fiatallal beszélgettünk, akik az orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskola tanulói. A 11. osztályos

Nádas Rafaelnek

és

Éliás Viktóriának

tervei között szerepel, hogy a Szegedi Tudományegyetemet válassza továbbtanulása helyszínéül, bár a fiú még bizonytalan abban, melyik szakot is válassza. Osztálytársuk,

Molnár Anett

menedzser szeretne lenni, de nem biztos benne, hogy rendelkezik a szükséges kompetenciákkal. Rátermettségét akarja felmérni a táborban: „úgy akarok hazamenni innen, hogy tudom, merre akarok elindulni” – mondta a lány.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.