Közélet

Megkezdődött a rózsaünnep Szőregen + FOTÓK

Megkezdődött a rózsaünnep Szőregen + FOTÓK

2013. június 21., péntek
Megkezdődött a rózsaünnep Szőregen + FOTÓK
rozsafesztival_megnyito14_gs

A június 21-én kezdődő tizenötödik szőregi rózsafesztiválon az eddigieknél is színesebb programokkal várják az érdeklődőket. A korábbinál is nagyobb kiállító területtel készülnek a szervezők, és idén nemzeti hangulatú virágfesztivált álmodtak meg. Tavaly a Szent Koronát és a címert készítették el virágokból, idén pedig az Országalmát csodálhatják meg a fesztiválra kilátogatók.

A Rózsák terén rendezett ünnepségen

Rózsavölgyi József

fideszes önkormányzati képviselő nyitotta meg a rendezvényt. Megköszönte mindenkinek a munkáját, akik hónapokig szorgalmasan dolgoztak, és készítették elő a rózsaünnepet, valamint azoknak a segítségét, akik anyagilag is hozzájárultak a rózsafesztivál sikeréhez. Minden évben valami újdonsággal készül a település az ünnepségre. Az idén szalmából

megalkották a fesztivál két kabalafiguráját

, amelyeket egy sajnálatos esemény miatt -

felelőtlen fiatalok felgyújtották a bábukat

- újra kellett formázni. Másnap összefogott a csapat, és egész éjjel dolgozva reggelre

elkészítette az új szalmabábukat

. Másik újdonság, hogy az Alexandriai Szent Katalin katolikus templomban jótékonysági menyasszonyi ruha- és rózsacsokor-bemutatót rendeznek (ez után a rózsacsokrokat árverés útján megvásárolhatják az érdeklődők, a befolyt pénzt a templom tetőszerkezetének felújítására fordítják), a szerb templomban pedig ikonkiállítás nyílik, amelyet a háromnapos rendezvény alatt tekinthetnek meg az érdeklődők. A rózsafesztivál az idén két helyszínen zajlik, a Rózsák terén és a focipálya mellett. Az ünnepélyes megnyitó után a Magyar és a Szerb utcai óvoda kisdedjei és a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai mutatkoztak be, majd a művelődési ház balett csoportjának műsora következett. Egészen este 9 óráig tartottak a különböző kulturális rendezvények, majd a Dollár Boys Band együttes fellépése és utcabál zárta a napot. A sportpályán délután több együttes is bemutatkozik, a Republic zenekar koncertje után ott is fergeteges utcabállal zárul a rózsafesztivál első napja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.