/

Megkezdődött a rózsaünnep Szőregen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rozsafesztival_megnyito14_gsA június 21-én kezdődő tizenötödik szőregi rózsafesztiválon az eddigieknél is színesebb programokkal várják az érdeklődőket. A korábbinál is nagyobb kiállító területtel készülnek a szervezők, és idén nemzeti hangulatú virágfesztivált álmodtak meg. Tavaly a Szent Koronát és a címert készítették el virágokból, idén pedig az Országalmát csodálhatják meg a fesztiválra kilátogatók.

A Rózsák terén rendezett ünnepségen Rózsavölgyi József fideszes önkormányzati képviselő nyitotta meg a rendezvényt. Megköszönte mindenkinek a munkáját, akik hónapokig szorgalmasan dolgoztak, és készítették elő a rózsaünnepet, valamint azoknak a segítségét, akik anyagilag is hozzájárultak a rózsafesztivál sikeréhez. Minden évben valami újdonsággal készül a település az ünnepségre.

Az idén szalmából megalkották a fesztivál két kabalafiguráját, amelyeket egy sajnálatos esemény miatt – felelőtlen fiatalok felgyújtották a bábukat – újra kellett formázni. Másnap összefogott a csapat, és egész éjjel dolgozva reggelre elkészítette az új szalmabábukat. Másik újdonság, hogy az Alexandriai Szent Katalin katolikus templomban jótékonysági menyasszonyi ruha- és rózsacsokor-bemutatót rendeznek (ez után a rózsacsokrokat árverés útján megvásárolhatják az érdeklődők, a befolyt pénzt a templom tetőszerkezetének felújítására fordítják), a szerb templomban pedig ikonkiállítás nyílik, amelyet a háromnapos rendezvény alatt tekinthetnek meg az érdeklődők.

A rózsafesztivál az idén két helyszínen zajlik, a Rózsák terén és a focipálya mellett. Az ünnepélyes megnyitó után a Magyar és a Szerb utcai óvoda kisdedjei és a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai mutatkoztak be, majd a művelődési ház balett csoportjának műsora következett. Egészen este 9 óráig tartottak a különböző kulturális rendezvények, majd a Dollár Boys Band együttes fellépése és utcabál zárta a napot. A sportpályán délután több együttes is bemutatkozik, a Republic zenekar koncertje után ott is fergeteges utcabállal zárul a rózsafesztivál első napja.

no images were found

Előző sztori

Súlyos baleset Hódmezővásárhelynél

Következő sztori

Hétvégi programajánló: rózsaünnep Szőregen, múzeumi éj városszerte + VIDEÓ