Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: balhés szegedi búcsú az NB II-től + FOTÓK, VIDEÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

szeged2011_kisvarda20_gs Három kiállítás után kétszer is félbeszakadt a meccs, a nézők fele hazament, a Szeged 2011 0-3-ra elbukott és NB III-as.

Van az úgy, hogy egy csapatnak nem sikerült elérnie a kitűzött célját. Sőt, mi itt Szegeden nagyon sok bukást megéltünk már, de ez a mai búcsú finoman szólva is szégyenteljesre sikeredett. És ebben a bukásban mindenki benne van, aki egy csöppet is forgatott a fejében a szegedi futballt romboló gondolatokat szülessen az önzőségből, egoizmusból, haszonlesésből, irigységből, hatalomvágyból, bosszúvágyból, kárörvendésből stb. Azért kell említést tenni a fentiekről, mert ami ma a pályán történt az tükre egy állapotnak. A valódi okok felfejtéséhez jungi pszichológiai mélységek kellenének, de az egyre inkább kirajzolódik, hogy a csapatnak nem tudás béli problémái voltak, sokkal inkább mentálisak. (Azt azért hozzá kell tenni, hogy téli igazolások nem nagyon váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.) Aki ma a pályán volt, az a brigád átsétált egy Vasason, parádézott a Szolnok, a Nyíregyháza ellen, és voltak olyan meccsei, amikor valamiért leblokkoltak. És a mai mérkőzés után szinte biztosan állíthatjuk, hogy fejben mennek olykor félre a dolgok, és a Szeged 2011 csapata akkor kerül gázba, mikor ez a félrecsúszás 4-5 játékost is érint a kezdőben. Na, a mai derbi épp ilyen volt. És bizony amit a felvezetésben szóvá tettem, az egy közeget képez a srácok körül, azt pedig csak ők tudják, hogy miként érnek el hozzájuk, lesznek részesei a fenti gondolatszüleményeknek, de valahogy mégis…

Osztályozó az NB II-ért, visszavágó:

Szeged 2011 – Várda SE 0-3 (0-1). Szeged, SZVSE-stadion, 2700 néző, vezette: Németh Ádám (Viszokai László, Farkas Balázs).
Szeged: Belecan – Tóth I., Petrók, Kapic (Borbély 67′), Farkas Márk, Markovic, Ulvicki, Kis, Farkas Z. (Geiger 62′), Timm (Kéri 42′), Varga. Vezetőedző: Gálhidi György.
Kisvárda: Petranics – Tóth Gy., Hegedüs, Lakatos, Fodor (Spekker 86′), Farkas Márton (Koi 87′), Iván, Oláh, Miskolczi, Kornutyak, Soós. Vezetőedző: Révész Attila.
Gólszerzők: Miskloczi (8′), Kapic (öngól 64′), Soós (84′)
Kiállítás: Tóth Imre (18′), Ulvicki (25′), Gálhidi György (28′).

Gálhidi György: “Gyalázat, amit a pályán néhányan ma a SZVSE-stadionban elkövettek, tönkretették egy fél év munkáját és Szeged labdarúgását.”

Révész Attila: “A pszichés nyomást a mi csapatunk bírta jobban, a vezető gólunk megszerzése után, melyet a hazaiak teljes döbbenettel reagáltak le, nem nagyon tudtak magukon uralkodni. Szakmailag nem sok mindent fűzhetek hozzá, 9 emberrel utána azt játszottuk, amit kell, akik a pályán maradtak a Szegedből, tették a dolgukat, de ez ilyenkor már egy hálátlan feladat a számukra. Hátul nagy területek maradtak, és még kétszer betaláltunk. Felkészültünk nagyon, tudtuk, hogy a hazaiakon nagy a nyomás, higgadtabban és összeszedettebben játszottunk.”

Online közvetítésünk:

Szomorú és balhékkal tűzdelt mérkőzésen búcsúzott a Szeged az NB II-től.

90′ Vége a meccsnek.

87′ Farkas helyére pedig Koi jött fel. Küzd a Szeged becsületből…

86′ Spekker jött Fodor helyére.

84′ GÓÓÓL! 0-3 Egy jobb oldali elfutás után a beívelés Soós elé került, aki 7 méterről, balról a kapuba passzolt.

82′ Soós – Fodor kényszerítő után Fodor lő 14 méterről két méterrel fölé.

80′ Fodor az alapvonalról lőtt befelé a szegedi kapu elé, Petrók az utolsó pillanatban mentett.

Közben NB III-as osztályozón: Cigánd – Tápé 2-0, kettős győzelemmel maradt NB III-as a Cigánd.

77′ Egy bal oldali szögletet húz le Belecan. A másik oldalon Kéri cselezte be magát jobbról, középre passzolt, de Varga elől felszabadítottak.

75′ Varga Bence lőtt 23 méterről egy passz után, jócskán fölé.

73′ Lehetetlen küldetésnek tűnik, hogy három gólt képes lesz rúgni kettős emberhátrányban és ilyen közjátékok után a Szeged…

70′ Bagin jött be Miskolczi helyére.

Balhé után folytatás

Percről, percre változik a helyzet: folytatódik a találkozó a 69. perctől!

– Már 10 perce áll a játék. Időközben több néző hazament.

Friss: nem dőlt el semmi, azt az információt kaptuk, hogy még fontolgatja a bíró mitévő legyen.

69′ Balhé megint, berohannak a szurkolók, megjöttek a rohamrendőrök, a játékvezető az öltözőbe vezényli a csapatokat. Két perc alatt rend lett, az egyenruhások az ultrák előtt állnak sorfalat. Valószínű, hogy véget is ért itt a találkozó, meglehetősen csúnyán…

68′ Miskolczi is besárgult. Majd Kis felívelését húzza le Petranics.

67′ Borbély jön Kapic helyére.

65′ Kis sárgát kapott.

64′ GÓÓÓL! 0-2 A bal szélen Oláh ment el és laposan beadott, Kapic becsúszva próbált menteni 6 méternél és a saját kapujába passzolt. (Innentől már 3 gól kellene a Szegednek, mert 2-2-vel a Várdáé az NB II-es jog.)

62′ Geiger jött Farkas Zoltán helyére.

61′ Iván egy jobbról belőtt labdát tüzelt fölé, 6 méterről. A középpályán a hazaiaknak nem sikerül megtartani a labdát.

58′ Sárga lapot kap rátartásért Iván.

56′ Kontrára kényszerül a Szeged, a vendégek irányítanak. Gólhelyzet egyelőre nem alakul ki.

54′ Miskolczi ívelése a jobb szélről Belecan kezében köt ki.

52′ Kis szabadrúgása bal oldalról éppen elsuhan Petrók feje felett a vendégportás kezébe.

51′ Farkas Márk indította Vargát külsővel a bal szélen, Petranics futott ki és tisztázott lábbal a csatér elől.

48′ Kis a bal oldalról passzolt keresztbe Kérinek, aki egy gyors csellel a 16-osig tört és tüzelt, a felső léc felé szálló labdája fejbe találta Oláht, rövid ápolás.

46′ Elkezdődött a második félidő.

A 60. percben vezet a Cigánd a Tápé ellen a másik osztályozón.

SZÜNET

46′ Vége a félidőnek. Füttykoncert a lelátón, régen látható események borzolták az elmúlt 60 percben a kék-fekete drukkerek kedélyeit.

45′ Szabadrúgás a Szegednek 35 méterről, jobbról. Farkas Z. tekert be, Petranics lehúzta.

44′ Miskolczi jobb oldali szöglete pattant a hosszú oldalon Hegedüs elé, aki reflexből lőtt öt méterről, Belecanról kipattant, majd vissza a szegedi kapus kezébe.

42′ Varga Bence ment le a jobb oldalon, de löbbölése nem jutott el a felfutó Kishez. Sok a kettős emberhátrány, az előbbi támadásnál is öt védő jutott három támadóra.

40′ Nem tud ellenfele fölé kerekedni egyelőre a Szeged, sőt egyre bátrabban támad a Várda, legutóbb Iván forgatta meg a szegedieket a bal szélen.

Az NB III-as osztályozón közben a félidőben Cigánd SE – Tápé ESK kiegyenlített mérkőzésen: 0-0.

36′ Fodor ment el a bal oldalon, 16-oson belülre tört, 12 méterről lött, Belecan zárta a szöget, lábbal védett.

32′ Kis lövőcseleivel etette meg a bordómezes védőket a bal oldalon, végül gyengére sikerült a tekerése 22 méterről, Petranics könnyedén fogta.

29′ Belecan vetődött ki Farkas Márton begurítására.

28′ Kéri jelentkezik játékra, Timm helyére áll be. Mintegy negyedóra szünet után folytatódik a mérkőzés a 28. perctől.

– Kijöttek a csapatok.

– Megszületett a döntés: a játékvezető folytatja a játékot, de amint rendbontás lesz, végleg lefújja a meccset.

– A szegedi cserék melegítenek, Gálhidi a nézők között a szegedi kispad mögött, tapsot kap a lelátóról. Kérinek ad utasítást, aki minden bizonnyal be fog állni, amint a játékvezető úgy dönt, hogy folytatódhat a találkozó.

– Csak találgatjuk a lelátón, hogy mi fog történni, egyelőre félbeszakadt a meccs. A játékvezető kissé mintha túlreagálná az eseményeket…

28′ A játékvezető Gálhidi Györgyöt elküldi a kispadtól reklamálásér. A szurkolók közül néhányan beugranak, mások a kerítést ráncigálják. Balhé van! A játékvezető az öltözőbe parancsolja a csapatokat. Áll a játék.

25′ KIÁLLÍTÁS! Nagy a baj, nagyon nagy. A félpályán Ulvicki egy felugrásnál könyökkel visszaütött, piros lap. Az egész szegedi kispad talpon, a közönség a “h… vagy” rigmust skandálja a bírónak.

24′ Egyre inkább kiegyenlítődik a meccs, a Szeged játékára jellemző a kapkodás.

20′ Tóth György fejelt meg 6 méterről egy jobb oldali beadást, centikkel a felső léc fölé.

18′ KIÁLLÍTÁS! A bal oldalon Iván szerzett labdát, meghúzta volna a bal szélt, de Tóth Imre utána rúgott, piros lap. Nagyon nehéz helyzetben a Szeged…

16′ Két szegedi szöglet a bal oldalról, az első lapos és gyenge, a másodikat már élesen tekeri be Kis, nehezen szabadítanak fel a vendégek Iván mellel viszi el a labdát egy szegedi elől, kezezést üvöltenek a nézők, de semmi.

14′ Támad a Szeged, a vendégek visszaállva, fegyelmezetten védekeznek, és vezetnek 1-0-ra…

11′ Timm egy átlépős csellel csapja be védőjét a jobb oldalon, beadása előtt azonban becsúszva szerelik.

8′ GÓÓÓL! 0-1 Ismét Belecan, kifutva kapujából teszi el a labdát egy támadó elöl kissé röviden, a kipattanó a bordóké, végül Miskolczi lövi rá 22 méterről, a labdája a jobb alsóban köt ki.

7′ Belecan csinál meg egy cselt az ötösön, felhördül a közönség.

6′ Varga kap egy bejátszást, ráfordulna, de kissé hosszú a labda, a kifutó Petranics felveszi.

4′ Markovicsot vágta fel Tóth Gy. a vendég 16-osának jobb sarka környékén. Farkas Zoltán gyatrán végezte el a szabadrúgást.

3′ Két szegedi akció, a második volt veszélyesebb, Farkas Márk nagybedobása után leshelyzet miatt kifelé intett a partjelző.

1′ A hazaiak kezdték a játékot. (Közben a vendégszektorban kigyulladt az avar, de a biztonságiak eloltották.)

16.58: A Szeged kék-fehér csíkos felsőben és fekete alsószerelésben, a vendégek tiszta bordóban játszanak majd.

16.55: A lelátó dugig, a szegedi ultrák oldalán is már több százan. Felhangzik a Szeged 2011 himnusza, kivonulnak a csapatok.

16.50: A meccs előtt a Pavane táncosai szórakoztatták a publikumot zászlódobálós számukkal. Már 1200 – 1500 néző összegyűlhetett.

16.40: A csapatok már a pályán izzadnak melegítés közben az egyre szaporodó nézősereg pedig a lelátón. Igazi nyárias időjárás, napfény és meleg, minden adott a forró hangulathoz.

16.30: Üdvözöljük olvasóinkat a SZVSE-stadionból, a tét nagysága és az ingyenes belépés megtette hatását: fél órával a meccs előtt már közel 500 ember a lelátón. Kisvárdáról is megérkezett mintegy 30 ultra.

17 órakor Németh Ádám sípjelére indul a sorsdöntő összecsapás és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Az első mérkőzésről szóló online tudósításunk fotógalériával, illetve videó-összefoglalóval itt tekinthető meg.

Sport

Majd’ húszgólos győzelem a Balatonfüred ellen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vasárnap Zágrábban lép pályára a csapat.

Tovább olvasom

Sport

A csapat is nagyon kellett Bánhidi Bence 11 góljához

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

AZ Aalborg ellen 13 kísérletből 11 gólt szerzett Bánhidi Bence. Klasszisteljesítményével ő lett BL forduló játékosa.

Tovább olvasom

Sport

Három szegedi a kézilabda-válogatott keretében

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/dobocsaba.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál