Sport

Kézilabda: hat új név és spanyol filozófia a Picknél

Kézilabda: hat új név és spanyol filozófia a Picknél

2013. június 4., kedd
Kézilabda: hat új név és spanyol filozófia a Picknél
pick

Bemutatták a Pick Szeged új játékosait és edzőit, a szakvezetés spanyol stílusú kézilabdát ígér. Az új igazolások közül a nagy visszatérő Ilyés Ferenc.

A bemutatkozó előtt

Szűcs Ernő Péter

, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatótanácsának elnöke vezette fel a sajtótájékoztatót elmondva, hogy már az első tárgyalásokkor nagyon szimpatikus volt

Juan Carlos Pastor

, az új mesteredző, akinél az elnök külön kiemelte, hogy nemcsak a nagycsapatra koncentrál az új tréner, hanem az utánpótláscsapatok munkáját is koordinálja majd.

Mezei Richard

a Pick Kézilabda Zrt. igazgatója kiemelte, hogy egy nagyon profi mentalitású edző érkezett, aki csapatban gondolkodik, ahol az egyéni érdekek a közösség alá rendelődnek, és a keretet is az új szakvezetővel közösen alakították ki, az ő kérésére érkezett még egy beállós. Az igazgató elmondta, hogy a cél a bajnoki és a kupadöntő, a BL kérdése bonyolultabb, hiszen Magyarország csak egy csapatot adhat a ligába, így a Szegednek egy wildcard tornán kell még selejtezőket játszania a BL-szereplésért. A felvezető után bemutatták a játékosokat. Az új igazolások: a két spanyol

García Parrondo

(jobbszélső) és

Elizga Niko Mindegía

(irányító) és a bosnyák

Vladimir Vranjes

(beállós) illetve a nagy visszatérő,

Ilyés Ferenc

. A szakvezetés két fővel gazdagodott. A vezetőedző

Juan Carlos Pastor

és segítője, a zentai születésű

Marko Krivokapic

. „Már elkezdtük a beszélgetést a vezetéssel, úgy akarunk dolgozni, mint egy csapat, közösen, együtt lélegezve. A munka első fázis a beilleszkedés, ehhez kell egy kis türelem, még a kelleténél is többet fogunk dolgozni, mert kissé bonyolultabb az én filozófiám, de a játékosok jók és gyorsan be fognak illeszkedni. A cél, hogy a gárda élvezetesen játsszon, látványosan, az igazán lecsiszolt stílus a második szezonra érhet be tökéletesen” – monda el a vezetőedző. Segítője – aki a tolmács szerepét is ellátta – arról beszélt, hogy aktív pályafutása véget ért, tanulni jött ide Szegedre, amire garancia Pastor személye. Sokat tud majd hozzátenni a munkához, hiszen mindegyik játékossal tud beszélni és be tudja mutatni a gyakorlatokat is „Két napja Szegeden vagyok, tetszik a város, játszottam már Szegeden, és láttam már a Pick több BL-szereplését is, nagyon jó csapatba kerültem” – fogalmazott García Parrondo. Honfitársa Mindegía arról szólt, hogy azért igazolt a Pickbe, mert meggyőzte az a terv, amit a vezetők és edzők felvázoltak, ez garancia lehet a fejlődésére. „Ismerem Pastort, tudom, hogy rengeteget kell vele dolgozni. A válogatottbeli csapatársamtól, Mirsad Terzictől hallottam már a Pick-Veszprém párharcról, tudom, hogy nagy derbi ez, de idén majd meglátjuk ki lesz a jobb” - mondta Vranjes. „Örülök, hogy visszakaptam korábbi mezemet, a 18-ast. Pastor maximalista, és remek edző, ezt az eredményei is bizonyítják, sokat kell majd változnunk, alkalmazkodnunk, hogy a spanyol filozófiát, stílust elsajátítsuk. Sokkal alárendeltebb szerepet kap a játékban az egyéniség, csapatszinten mozgunk elöl, hátul, mindenkinek meg van benne a helye, a feladata, visszább kell venni az improvizációból” – mesélt a Pickre váró feladatokról Illyés Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.