Közélet

Együtt 2014-PM: a kormány "elsunnyogja" a Malév-dolgozók megmentését

Együtt 2014-PM: a kormány "elsunnyogja" a Malév-dolgozók megmentését

2013. június 1., szombat
Együtt 2014-PM: a kormány "elsunnyogja" a Malév-dolgozók megmentését

Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szerint a Malév kormányzati felszámolója alkalmatlan feladatára, mert az ő hibájából a csődbe ment légitársaság közgyűlése nem tudta elfogadni sem a társaság 2011. évi beszámolóját, üzleti jelentését, sem a 2012-es esztendőt lezáró beszámolóját, így a kormány "elsunnyogja" a Malév-dolgozók megmentését.

Scheiring Gábor

független országgyűlési képviselő az Együtt 2014-PM nevében az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta: írásbeli kérdéssel fordulnak Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszterhez azt firtatva, hogy "a kormány Malév-csőddel kapcsolatos felelősségének ismeretében" hajlandó-e kifizetni a dolgozók mintegy hétmilliárdos jogos követelését, vagy elsunnyogják azt. Azt is tudakolják, mit tesz a miniszter annak érdekében, hogy a felszámoló a Kúria intelmének megfelelően az elvárható szakmai szinten végezze munkáját. Az ellenzéki országgyűlési képviselő emlékeztetett, hogy a Kúria a Malév-dolgozók beadványára végzésében rögzítette, hogy a dolgozói követelések jogosak, szemben a felszámoló állításával. A legfőbb bírósági testület arra is felhívta a figyelmet, hogy az állami felszámolónak magasabb szakmai szinten kell feladatát teljesítenie a piaci felszámolókhoz képest. Az Együtt 2014-PM közlése szerint a Malév mérlegbeszámolója azért hiányzik, mert a felszámolás közben mintegy "kétszázmilliónyi Malév-pénz +tűnt el+" a cég számlájáról, ezért arra szólítják fel a kormányt, hogy biztosítsa, hogy a felszámolás "ne a Malév-vagyon elsíbolásáról szóljon, hanem a munkavállalók és utasok kártalanításáról".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.