Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Sport

Labdarúgás: másodperceken múlt a SZEOL-csoda Diósgyőrben + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

dvtk_szeged09_gsA fantasztikusan futballozó szegedi U13-as együttes kétszer is vezetett, ám a végén balszerencsés körülmények között kicsúszott a kezéből a győzelem.Az I. osztályú U13-as bajnokság Keleti csoport 25. fordulójában:

Diósgyőri VTK SE – SZEOL SC-Tisza Volán 2-2 (1-1). Miskolc, DVTK-stadion, műfüves pálya, 50 néző, vezette: Fodor László (Nyikes Zoltán, Kiss Zoltán).
Diósgyőr: Lénárt (Elek I. 36′) – Kövér (Hajdu 54′), Beke, Orosz, Knyizsák, Tirk (Zouaoui 36′), Zsiga (Lukács 59′), Fülöp (Barna 59′), Korbély, Világosi (Medgyesi 59′), Hunyadi (Lovasi 54′). Edző: Nagy Attila.
Szeged: Széll – Mészáros, Mityók, Rescsik, Szekeres (Fodor 67′), Elek Á., Bíró (Kovács P. (36′), Oláh, Góra, Hegyesi (Gémes 36′), Dézsi (Vida 47′). Edző: Herczeg Gábor.
Gólszerzők: Hunyadi G. (26′), Korbély K. (73′), illetve Dézsi B. (15′), Oláh L. (53′)

Nagy Attila: “Nagyon jó ellenféllel találkoztunk, a szegediek fizikálisan erősek voltak, és a játékügyességük is megmutatkozott. Az első félidő az övék volt, sok párharcot veszítettünk, elsősorban a középpályán nem tudtuk ellensúlyozni fizikális hátrányainkat. A második felvonásban rá tudtunk kapcsolni, veszélyes támadásokat is vezettünk, kiegyenlítődött a meccs. Az első gólt nagy egyéni hibából kaptuk, a másodiknál pedig komolyan elbambultunk, mikor szögletet végzett el az ellenfél. Sorra buktunk el hasonló kiélezett összecsapásokat a bajnokságban, most azonban szerencsére a hajrában sikerült kiegyenlítenünk, így számunkra győzelemmel ér fel ez a döntetlen, mely önbizalmat adhat a játékosoknak, tartást a folytatásra. Szinte reménytelen helyzetből álltunk talpra egy jobb együttessel szemben, csak gratulálni tudok tanítványaimnak. Szeretném kiemelni, szimpatikus és sportszerű csapattal küzdöttünk ma meg, sok sikert kívánok a szegedieknek is a folytatásra!”

Herczeg Gábor: “Nagyon színvonalas mérkőzést játszottunk, ahol az első félidőben a tavaszi legjobb játékunkkal rukkoltunk elő. Gólokban ezt sajnos nem tudtuk kifejezni, mert hiába szereztünk egy szép találatot, az ellenfél egy szerencséssel válaszolt erre. Ezt követően feszültebb lett a mérkőzés, nem sikerült megőriznünk higgadtságunkat. Ennek ellenére újra vezetésre tettünk szert, ám a nagyon lelkesen és sportszerűen küzdő Diósgyőrt nem törtük meg, csak a saját higgadtságunkat, mindez ahhoz vezetett, hogy a végén egalizált az ellenfél. Összességében gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttek! Ha az első félidei játékot tudjuk hozni a továbbiakban, akkor nagyon szép jövő áll a brigád előtt. Életkori sajátosságnak is tartom, hogy az ilyen kiélezett helyzetekben nem tudnak még kellőképpen koncentrálni a játékosaim, de ebben én a pozitívumot keresem: van egy olyan terület, melyen a jövőben látványos fejlődést tudunk majd elérni.”

Online közvetítésünk:

Vége a mérkőzésnek.

Az U15-ös mérkőzés is véget ért közben, ott a Diósgyőr 1-0-s félidőt követően 5-1-re győzött a Buchholcz Gábor vezette SZEOL ellen. Tekintse meg a mérkőzésről készült fotókat a cikk alján!

73. perc: ÓÓL 2-2! Elképesztő pech! Már lejárt a kétperces jelzett hosszabbítás, a bíró azonban engedte még a hazai akciót. Korbély Kristóf tudott oldalról lőni, a labda a kapufa belső éléről a gólvonal felé pattant, ott gellert kapott, s befelé vágódott, Mityók Roland még megpróbált menteni, de már csak belül érte el, s beljebb tudta segíteni. Korbély huszonegyedszer tudott eredményes lenni a bajnokságban. Másodperceken múlt a szegedi bravúr, döntetlennel zárult a meccs… Javítjuk magunkat, hiszen ne legyünk telhetetlenek, másodperceken múlt a csoda, de a döntetlen is nagy bravúr Miskolcon, legyünk büszkék a mieinkre!

72. perc: Góra az ellenfélbe lőtte a labdát, majd kontra indult, aztán kezezés miatt szabadrúgáshoz jutottunk.

70. perc: Széll Dominik kezében halt el egy távoli lágy lövés, nagyon magabiztos a szegedi kapus.

67. perc: A vendégeknél a kapitány Szekeres Gergő jött le, Fodor Szabolcs kapott lehetőséget a végén. Ő a támadó szekciónk jobb oldalán helyezkedik majd el, Góra lép vissza középpályára, ennyi most a taktikai változás. Roppant izgalmas a végjáték, mindent egy lapra feltéve próbálnak nyomni a diósgyőri legények.

66. perc: Kovács Patrik húzott előre a jobb szárnyon, bedobásra mentettek előle a pirosak.

63. perc: Ezúttal Szekeres adhatott be, a miskolci kapus elcsípte. Majd indított is Lénárt, a gyors diósgyőri akciót fantasztikus belépővel akasztotta meg Elek Ádám.

61. perc: Zouaoui került helyzetbe Szekeres Gergő hibája után, centikkel lőtt mellé. Ezt most megköszönhetjük a csereként beállt futballistának, nagyon ügyesen dolgozta ki magának a ziccert…

59. perc: Medgyesi, Lukács és Barna is a pályán Nagy Attila jóvoltából, aki így immár valamennyi játékosának lehetőséget adott, többet nem változtathat.

58. perc: Széll fantasztikusan védett egy távoli bombát, majd védőink felszabadítottak.

55. perc: A bekapott gólt követően kettős cserével erősített a Disgyőr, Hunyadi és Kövér helyére Lovasi és Hajdu érkezett. A piros mezesek semmiképpen sem akarnak kikapni hazai környezetben, óriási rohamokra számíthatunk tőlük.

53. perc: GÓÓÓL 1-2! Bár szenzációsan tömörültek a hazaiak, újra sikerült vezetést szereznünk. Szekeres Gergő nagyszerű beadása után Oláh Levente 8 méterről vette be Lénárt kapuját! Ezzel már tizenhét gólos a bajnokságban, parádés teljesítmény.

51. perc: Szekeres legurítása után Góra 30 méterről bombázott mellé-fölé. Ezt követően Rescsik határozott belépővel állított meg egy ígéretes diósgyőri kontrát.

50. perc: Világosi Dominik ügyesen tört előre a jobb oldalon, beadását Széll Dominik szegedi kapus úgy mentette, hogy egy hazai lábról kirúgásra pattant a laszti.

47. perc: Mityók Roland fejelt ki szögletre egy beadást. Sorra jönnek a hazai sarokrúgások, négy sorozatban szűk két perc alatt, bizony beszorultunk. Rescsik Márk szabadított fel végül, sőt, ebből meg is lódulhattunk, Góra 22 méterről laposan lőtt, a kapus könnyedén védett.

46. perc: Herczeg Gábor harmadik cseréje: Vida Zalán be, Dézsi Botond le.

44. perc: Elek Ádám fejelt mellé jó helyzetben.

41. perc: Jobbról végeztek el szögletet a mieink, Szekeres Gergő beadása után Mészáros Tibor tette tovább 14 méternél, majd Elek Ádám ballal tüzelt fordulásból, telibe a keresztlécet. De kár érte!

37. perc: Mindkét együttes kettőt cserélt egyébként a szünetben. A diósgyőriek hálóőrt is váltottak, nálunk Hegyesi és Bíró helyére Gémes Máté, valamint Kovács Patrik érkezett a folytatásra.

36. perc: Rövidke pihenő után már zajlik is a második felvonás.

Szünet.

35. perc: Hegyesi pompás centerezése után Oláh Levente ballal vette célba a hazai kaput, a hétfős szegedi szurkolótábor már gólt kiáltott, ám Lénárt hatalmasat védett… Ez volt az első félidő utolsó veszélyes jelenete.

33. perc: Gyors lövésváltás Korbély Kristóf és a szegedi Hegyesi Balázs között, mindkét távoli bomba a felső sarok mellett zúgott el.

31. perc: Elek Ádám szerzett ügyesen labdát, indítása azonban hosszúra sikeredett, már Lénárt hálóőr dobhatta támadásba az övéit. Lövés lett az akció vége, középre tartott, Széllnek nem jelentett gondot.

30. perc: A gól óta sokkal bátrabb lett a DVTK, uralja a középpályát, kicsit beszorultunk.

26. perc: ÓÓL 1-1! Sajnos itt az egyenlítés. Mészáros Tibor csak rávetődéssel tudta megállítani ellenfelét olyan 16 méterre a kapunktól, a tizenhatos és az oldalvonal közötti területen, a bal szárnyon. Hunyadi Gergő végezte el a szabadrúgást, s jobbal mintaszerűen tekerte a hosszúba. Hunyadi második találatát jegyzi az idei pontvadászatban.

22. perc: Kirúgással jöhettek a hazaiak, ami nem is volt veszélytelen, az indítást Rescsik Márknak kellett fegyelmezetten zárva az oldalvonalon kívülre pofoznia.

21. perc: Mintaszerű szegedi akció fejlődött a jobb szárnyon, Mityók Roland, Góra, Mészáros Tibor volt a labda útja, utóbbi balos beadása után Dézsi kerülhetett volna helyzetbe, ballal akarta rászúrni, ezúttal nem járt sikerrel.

20. perc: Az első veszélyesebb hazai próbálkozást figyelhettük, Tirk Dániel 18 méterről lőtt fölé.

15. perc: GÓÓÓL 0-1! Góllá érett a SZEOL-fölény! Góra jobbról adhatott középre, a diósgyőri védő szerencsétlenül ért a játékszerhez, ami Dézsi Botond elé pattant, a szemfüles játékos pedig közelről spiccel lőtt a hálóba a portás lábai között. Előny itt éppen az első negyedóra végén! Dézsi pedig immár nyolcgólos a bajnokságban.

11. perc: Támadásban maradtak a szegediek, Oláh Levente szerzett labdát, ügyesen indította Hegyesi Balázst, aki elől oldalra tisztáztak a védők.

10. perc: A találkozó eddigi legnagyobb helyzete is a mieink előtt adódott, Góra Gábor jobbról, éles szögből tüzelhetett, Lénárt Dávid kapus szépen mentett.

5. perc: A vendégek fölényét hozták az első percek. Jobbára a kék-feketék vezettek gyors akciókat, a diósgyőriek erejéből egy szögletre futotta. Most egy előreívelés a részükről, amit Széll Dominik hatástalanít.

1. perc: A szegediek kezdték a játékot Hegyesi Balázs és Bíró Dániel révén. Góra Gábor jóvoltából azonnal akciót is vezettünk, a beadás elszállt a kapu előtt. Érdekesség, hogy a szomszéd füves pályán párhuzamosan zajlik az U15-ösök derbije is, természetesen majd arról is beszámolunk.

12.45: Napsütés idő, tiszta égbolt, ideális futballidő, 25-26 fokos hőmérséklet fogadta a feleket a diósgyőri stadionban, ahol a műfüves pályán kerül sor a meccsre. Piros mezben fehér mellcsíkozással a hazaiak, kék csíkkal díszített fehér felsőben, fekete alsó szerelésben a mieink. Negyedóra múlva indul a csata.

12.20: A szegedi csapatok rendben megérkeztek Miskolcra, köszöntjük Önöket a DVTK-stadionból, ahol a fiatalok már javában hangolnak a hamarosan kezdődő bajnokira.

13 órakor Fodor László játékvezető sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk is.

A találkozó elé:

A kiemelt I. osztályú U13-as bajnokság Keleti csoportjában a SZEOL-Tisza Volán SC 35 ponttal áll a nyolcadik, míg a DVTK SE 20 ponttal a tizenharmadik helyen. Őszi összecsapásukon 3-1-es félidőt követően 4-3-as szegedi siker született remek küzdelemben. A gólokat akkor Góra Gábor, Oláh Levente, Elek Ádám, Gémes Máté, illetve Korbély Kristóf, Rescsik Márk (öngól) és Orosz Marcell szerezték. A diósgyőriek tartását mutatja, hogy 4-1-ről kapaszkodtak vissza, nem adták föl. Ezúttal is izgalmas, nagyszerű meccs várható. A mieink remek formában kelnek útra, hiszen múlt héten Góra találatával 1-0-ra diadalmaskodtak a Kecskemét ellen, ami pedig a DVTK-t illeti, ők legutóbb odahaza értek el 1-1-et a Nyírsuli Kft.-vel szemben.

Tekintse meg az U13-as csapat mérkőzésén készült fotókat!

Tekintse meg az U15-ös csapat mérkőzésén készült fotókat!

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás: Nincs megtiltva, hogy nyerjünk Szombathelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Egy kiállítás okozta az SZVSE vesztét

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Két forduló után pont nélkül állnak a vasutasok.

Tovább olvasom

Sport

Továbbra is nyeretlen a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a Szentlőrinccel a Merkantil Bank Liga 3. fordulójában.

Tovább olvasom

Aktuál