Szórakozás

Külügyi szakértő orvos a Közéleti Kávéházban

Külügyi szakértő orvos a Közéleti Kávéházban

2013. május 6., hétfő
Külügyi szakértő orvos a Közéleti Kávéházban

Vojcek Eszter klinikai orvos, a Tehetségpont keretében működő Sófi-alapítvány korábbi különdíjasa lesz május 7-én 17 órától a Közéleti Kávéház Fiatal tehetségek Szegeden című sorozatának következő vendége a Somogyi-könyvtár klubtermében.

Szondi Ildikó,

a Közéleti Kávéház főszerkesztője és

Andóczi Balogh Éva

, a Somogyi-könyvtár PR-munkatársának ötlete alapján hónapról-hónapra bemutatkoznak az SZTE Sófi Ösztöndíj Alapítvány által támogatott fiatal szegedi tehetségek. A Sófi-alapítvány több mint 10 millió forint ösztöndíjjal és többféle szolgáltatást nyújtva patronálta a tehetségeket az elmúlt 12 évben, akikből egymást segítő, együttműködő közösséget is szervez. Az est házigazdája és beszélgetőtárs

Szalay István,

a Közéleti Kávéház kuratóriumi elnöke.

Vojcek Eszter

1983-ban született Debrecenben. Középiskolai tanulmányait a Budai Ciszterci Szent Imre gimnáziumban végezte, Budán. 2002-ben megkezdte tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Nemzetközi Tanulmányok szakán, majd 2003-ban a „Magyarság a határon túl” kutatómunkáért és tanulmányi eredményeiért Köztársasági Ösztöndíjat kapott. 2004-ben kezdte meg tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen Általános orvos szakon, ahol 2010-ben szerzett diplomát „summa cum laude” minősítéssel. Kutatási tevékenységét negyedévben kezdte meg a Gyermekklinikán, 2009-ben 2. díjat nyert a helyi Tudományos Diákköri Konferencián, az Országos konferencián különdíjat kapott. A következő években számos határon belüli és nemzetközi konferencián adott elő a „Kreatin deficiens szindrómá”-ról. Az előadásból cikk készült. Ezzel párhuzamosan 2009-ben befejezte a Nemzetközi tanulmányok alapképzését Európai Uniós szakiránnyal. A tanulmányok mellett évek óta táncol latin-amerikai táncokat, és hosszú távon fut. Számos magyar futóversenyen vett részt, többek között 2012-ben Siófokon a félmaraton távon. Tíz éve zongorázik. Több nemzetközi programban vett részt: Írországban daganatos gyermekeket táboroztatott, míg Erdélyben cukorbeteg gyermekekkel töltötte nyarának egy részét 2012-ben. Kiváló eredményei alapján 2010-ben elnyerte az SZTE Sófi-alapítvány különdíját, a Köztársasági Ösztöndíjat és a Szeged Városi Ösztöndíjat. 2012-ben a Cserháti István emlékfórumon különdíjat kapott. A kutatásait a Gyermekklinikán a klinikai munka mellett is folytatja, eddig két cikke jelent meg: az egyik egy ritka szívfejlődési rendellenességről, a coronaria szindrómáról szól, míg másik a krónikus hydrocephalusokról gyermekkorban. 2013 első három hónapjában gyakorlatát az Oxfordi Egyetemi Gyermekklinikán töltötte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.