Közélet

Kétszáz embert küld el a DÉMÁSZ?

Kétszáz embert küld el a DÉMÁSZ?

2013. május 22., szerda
Kétszáz embert küld el a DÉMÁSZ?

Közel kétszáz munkahely szűnik meg az EDF DÉMÁSZ-nál, részben a rezsicsökkentés miatt. A munkavállalói érdekképviseletek és a menedzsment szociális csomagot dolgoz ki, amely segíti a távozó munkavállalók helyzetének kezelését.

Munkahelyek szűnnek meg a rezsicsökkentés miatt. Az extra terhekre az EDF DÉMÁSZ 14%-os létszámcsökkentéssel válaszol –

írja a Napi Gazdaság

. A helyi napilapra hivatkozva a gazdasági portál arról ír, hogy a tervek szerint két hullámban 198, nyolcórás állásnak megfelelő munkahely szűnik meg a DÉMÁSZ-nál, a dolgozók önként távoznak a cégtől, így az áramszolgáltató magasabb juttatást kínál, mint amennyit a törvény elbocsátáskor előír. Az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja portálunkhoz az alábbi közleményt juttatta el: „Az EDF DÉMÁSZ-nak, akárcsak a többi szolgáltatónak is, szembe kell néznie a szabályozási és az adózási rendszer változásának kettős terhével. Miközben az új árszabályozás szerint 10%-kal csökkennek a lakossági fogyasztói árak, új elemként megjelent a közművezetékek utáni adó, illetve az energiaszolgáltatók társasági adója a 31%-os 'Robin Hood adóval' együtt 19%-ról 50%-ra emelkedett. Mivel a villamosenergia-szolgáltatók közül az EDF DÉMÁSZ rendelkezik a leghosszabb elosztóvezeték hálózattal, a közművezeték után fizetendő adó kiemelkedően nagy terhet ró a társaságra. Az adó- és tarifaváltozások együttes hatása miatt az EDF DÉMÁSZ szigorú költségoptimalizálásra kényszerül, így nemcsak beruházási, hanem működési költségeit is csökkentenie kell. A menedzsment minden megoldást megvizsgált a fenntartható működés érdekében, legyen szó a külső kiadások csökkentéséről (például gépjárművek, ingatlanok), az ez évi bérfejlesztés mérsékléséről vagy a beruházások visszafogásáról. Mindezen erőfeszítéseken túl sajnos nem zárható ki a létszám-optimalizálás sem. A munkavállalói érdekképviseletek és a menedzsment dolgoznak egy olyan szociális csomagon, amely segíti a távozó munkavállalók helyzetének kezelését. Amíg azonban az egyeztetések nem zárulnak le, addig további, végleges információt nem tudunk adni. A jövőbeni rezsicsökkentéssel kapcsolatban az EDF DÉMÁSZ álláspontja egyszerűen megfogalmazható: a bevételekhez kell igazítani a kiadásokat” – olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.