Bulvár

Idén már több mint 5000 határsértőt fogtak a megyében

Idén már több mint 5000 határsértőt fogtak a megyében

2013. május 14., kedd
Idén már több mint 5000 határsértőt fogtak a megyében

Átlépte az ötezres számot a 2013 májusáig elfogott határsértők száma Csongrád megyében - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A mintegy 70 országból érkező határsértők naponta kísérelnek meg illegálisan Magyarország területére jutni, illetve engedély nélkül itt tartózkodni. Csongrád megye egyenruhásai a Készenléti Rendőrséggel, a Polgárőrséggel, más megyékből érkező és szolgálatot ellátó kollégák, valamint a lakosság segítségével együttműködve idén 5092 határsértőt fogtak el, míg a tavalyi év ezen időszakáig 1769 fő próbálkozott meg tiltott határátlépéssel. Az elfogott illegális migránsok nem rendelkeznek személyazonosító okmánnyal, nem tudják igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, ezért idegenrendészeti eljárás indul ellenük. Többségük menekültstátusz iránt nyújt be kérelmet az illetékes hatóságnál - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.