Közélet

Érettségi: Az angol írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Érettségi: Az angol írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

2013. május 9., csütörtök
Érettségi: Az angol írásbelikkel folytatódnak a vizsgák

Ma reggel nyolc órakor megkezdődnek az idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák, az első napon angolból adnak számot tudásukról a diákok.

Angol nyelvből középszinten 1199 helyszínen 54 447-en, emelt szinten 110 helyszínen 8585-en vizsgáznak. Az angol nyelv írásbeli érettségi vizsgája mindkét szinten négy elkülönülő részből áll. Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc, ebből az első rész - olvasott szöveg értése - 60 perc időtartamú, a második rész - nyelvhelyesség - feladatsorának megoldására 30 perc áll rendelkezésre. Az ezt követő szünet után a 30 perces - Hallott szöveg értése című - vizsgaösszetevő következik, végül az íráskészséget felmérő 60 perc időtartamú feladatsor. Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt vizsgaösszetevők szerepelnek ugyanabban a sorrendben, de a feladatok megoldására fordítható időtartam sorrendben 70, 50, 30, illetve 90 perc. Az íráskészség vizsgarész esetében a feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár (a többi vizsgarésznél semmilyen segédeszköz nem használható). Emelt- és középszinten is az egyes vizsgaösszetevők értékelése egymástól független, és a feladatok megoldása központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján történik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.