Közélet

A viharok miatt több ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz

A viharok miatt több ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz

2013. május 7., kedd
A viharok miatt több ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz

Csaknem a másfélezer kárbejelentés érkezett a piacvezető lakásbiztosítóhoz a múlt csütörtök óta tartó viharok miatt, és más biztosítók is arról számoltak be, hogy százas nagyságrendben kapják a bejelentéseket.

Az Aegon Magyarország Biztosítóhoz múlt csütörtöktől kedd délutánig 1448 kárbejelentés érkezett, a becsült kár 154 millió forint. A biztosító kedden arról számolt be, hogy a legtöbb - összesen 717 - ügyfele viharkár miatt tett bejelentést, villámcsapás miatt 526, jégverés nyomán pedig 125 esetben érkezett megkeresés. A legtöbb - 234 - bejelentést budapestiek tették, de közel száz megkeresést regisztráltak Kecel és Jászapáti térségéből is. A Generali Providencia Biztosítóhoz ugyanebben az időszakban 981 kárbejelentés érkezett. A becsült kár pedig meghaladja a 120 millió forintot. A Groupama-Garancia Biztosító ügyfelei 792 kárt jelentettek. A várható kár értéke meghaladja a 45 millió forintot. Ennél a biztosítónál a mezőgazdasági biztosítással rendelkező ügyfelek 4 kárt jelentettek 3,5 millió forintos becsült értékkel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.