Sport

Női futball: veresége ellenére is felsőházban a SZAK + FOTÓK

Női futball: veresége ellenére is felsőházban a SZAK + FOTÓK

2013. április 15., hétfő
Női futball: veresége ellenére is felsőházban a SZAK + FOTÓK
feminaszak_01_szzs

Ugyan háromgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK utolsó meccsén a női labdarúgó NB I alapszakaszában a Femina otthonában, ez azonban már nem veszélyeztette a Cserenkó-csapat felsőházi tagságát.

Már a múlt hétvégén kiderült az Újpest BNLC elleni döntetlenje után, hogy nagyszerű tavaszi rajtjával az utolsó forduló eredményeitől függetlenül a felsőházban folytathatja a SZAK, ami óriási siker a szegedi csapat számára. Ennek tudatában nyugodtan készülhetett az együttes a Budai II. stadionban rendezett mérkőzésre. A Femina kezdte aktívabban a meccset. A 3. percben egy hazai akciót követően

Lévai Nikolett

mentett röviden.

Horváth Hanna

lecsapott a labdára, de lövését

Földesi Lilien

kitornázta a jobb felső sarokból, aki továbbra is főszerepben maradt: két perccel később egy beadást húzott le a csatárok elől, majd egy 30 méteres, balról beívelt szabadrúgást hárított magabiztosan a 12. percben. Hamarosan azonban magára talált a SZAK, így kiegyenlítődött a játék, amit a 16. percben a szegediek helyzete is jelzett:

Nagy Dzsenifer

húzta meg a bal oldalon, majd laposan középre gurított az érkező

Szil Tündének

, akitől visszakapta azt, s a védő szorításában ellőtte a labdát - azonban magabiztosan védett a hazai kapus. Ezt követően

Zimányi Kovács Anikó

veszélyes beívelését vette birtokba a hazai portás az érkező vendég csatárok orra elől. Aztán a 19. percben egy jobboldali szögletből a Femina megszerezte a vezetést:

Szeitl Szilvia

ugrott a legmagasabbra, és jól megfejelt labdája a habozó kapus mellett a hálóban kötött ki (1-0). A gól után rákapcsolt a SZAK - több esetben is lesen állította meg a játékvezető a szegedi támadókat. A 28. percben

Szalai Ágnes

futott el a jobb oldalon, de az őt kísérő hazai védő lerántotta őt. A jogos szabadrúgást

Miklós Gabriella

tekerte be, ám a védők kifejelték a labdát. A 36. perben

Lipták Lilla

fektette el egy ügyes csellel ellenfelét a jobb oldalon, de beadását a hazaiak ismét kifejelték.

A második félidő rögtön a meccs legnagyobb helyzetével indult: egy hazai támadást követően az ellenakcióból Zimányi Kovács adott jó ütemben Papp Dorinának, aki egy az egyben vezette Mátra Borbálára, a Femina kapusára a labdát, s bár a hazai portás már vert helyzetben volt, kifutása kissé megzavarta a szegedi támadót, aki 10 méterről centikkel a kapufa mellé gurította a labdát. Az 57. percben egy jobb oldali akciót követően Szilt buktatták 18 méterre a kaputól, az ígéretes szabadrúgást a sértett lőtte kicsivel fölé. A félidő derekán Földesi határozott kilépését követően egy szegedi ellentámadás végén Patocskai Rita adta be a labdát, amelyet Papp fejelt rá 6 méterről, de Mátra kapus védeni tudott. A folytatásban egyre elkeseredettebben támadott az egyenlítésért a Szeged, a hősiesen védekező hazaiak pedig többször már csak az utolsó pillanatban tudták kivágni a játékszert. Egy ilyen felszabadító lövést Kardos Bernadett akart levenni a másik oldalon a 78. percben, ám a télen a SZAK-tól a Feminához igazolt Horváth Hanna meg tudta szerezni a játékszert, de Földesi kapusnál ő sem bizonyult gyorsabbnak. A SZAK mindent egy lapra feltéve védő helyett csatárt hozott be a 80. percben, de ez nem jött be, mert a lehozott Patocskai Rita helyén Horváth fordult le egy bedobással Harcel Boglárkáról, tolt egyet befelé a labdán Lévai mellett, majd pontos passzát a Dudás Diánát maga mögött hagyó, és jól érkező Hegyi Szilvia 8 méterről a hálóba passzolta (2-0). A 84. percben ismét a nagy kedvvel játszó Hegyi cselezte ki Dudást a jobb szélen, majd beadását Kanta Krisztina küldte rá 5 méterről, de a középre fejelt labda elakadt Földesiben. Az ellenakcióból Szil próbálta meg 30 méterről átemelni a kint álló kapust, de lövése lecsúszott, így a labda elkerülte a ketrecet. A 88. percben Zimányi Kovács végzett el 20 méterről, a tizenhatos sarkáról egy szabadrúgást, ami csak fél méterrel kerülte el a bal felső sarkot. A 92. percben egy előrevágott labdára Szalai és Csányi Diána egyszerre startolt rá, s bár a szegedi játékos előnyösebb helyzetben volt, a mindössze 15 éves hazai középpályás szabályos eszközökkel "lebirkózta", majd a megszerzett labdát a keresztezni igyekvő Kardos mellett a hálóba vágta. Földesi ugyan hozzáért a játékszerhez, de már csak beljebb segíteni tudta azt (3-0). A mérkőzés a mezőnyben egyenlő erők küzdelmét hozta, de a kapu előtt határozottabbak voltak a hazaiak. Érezhető volt, hogy nekik - a pontlevonások miatt - a felsőházi szereplés múlik a győzelmen, ezért motiváltabban játszottak a már biztosan bejutott vendégekkel szemben. A gólkülönbség nem tükrözi hűen a mérkőzés képét, de a fővárosiak többet tettek a győzelemért, megérdemelten tartották otthon a három bajnoki pontot. A Femina tehát ugyancsak biztosította helyét a felsőházban, lévén győzelmével előrelépett az 5. helyre. A SZAK így a 6. pozícióban zárt, s várhatja a komoly ellenfelekkel szembeni derbiket a tavaszi folytatásban.

Női labdarúgó NB I 18. forduló:

1. FC Femina - Szegedi AK 3-0 (1-0) Budapest, Budai II. László Stadion, 100 néző. Vezette: Vida (Vad, Dósa-Rácz) Femina: Mátra - Lengyel, Szeitl, Gleich, Zvara (Tasnádi 39'), Kanta, balogh H., Ködmön (Laky 85'), Hegyi (Lukács 88'), Horváth H., Csányi. Vezetőedző: Herczku István. SZAK: Földesi - Patocskai (Vékes 80'), Kardos, Miklós (Dudás 56'), Harcel, Lévai, Szalai, Szil, Lipták, Nagy Dzs. (Papp D. 46'), Zimányi Kovács. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs. Gól: Szeitl (19'), Hegyi (80'), Csányi (92') Herczku István: "A célunkat elértük azzal, hogy hoztuk a meccset. Az őszhöz képest formálódik az együttes, és sokkal összeszedettebb csapat benyomását kelti, bár a változások nagyon befolyásolják a játékunkat. Azt gondolom, idővel vissza fog kerülni a Femina oda, ahova való, de ehhez még rengeteg munkára van szükség. Gratulálok a Szegednek, mert bravúros tavaszi szereplésükkel megérdemelten lettek tagjai a felsőházi rájátszásnak." Cserenkó Szabolcs: "A három gólos különbség nem tükrözi a két csapat mai teljesítménye közötti különbséget, mert a játék képe alapján a szorosabb eredmény reálisabb lett volna. 1-0-nál ziccert hibáztunk, és ha az bemegy, egészen másképp is alakulhatott volna a mérkőzés. A támadójátékunk hagyott némi kívánnivalót maga után, így sokat dolgoztak a védők, emiatt egyszer-egyszer belehibáztunk. Dolgoznunk kell tovább! Örülünk a felsőháznak, de új célokat kell magunk elé tűznünk, hiszen a minimális célt már elértük. Nem elégedhetünk meg a hatodik hellyel!"

További eredmények:

Viktória Trend Optika FC - MTK Hungária FC 0-2 (0-1) Páter Fit-Well-Nagypáli - UTE Profisport 1-5 (1-4) BNLC-Csepel - Hegyvidék SE 1-9 (0-4)

A női labdarúgó NB I alapszakaszának végeredménye:

noi_labdarugo_nbi_2012-2013_18f_alapszakasz_vegeredmeny

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.