Bulvár

Jobban írnak a számítógépező gyerekek, mint a tollat használók

Jobban írnak a számítógépező gyerekek, mint a tollat használók

2013. április 21., vasárnap
Jobban írnak a számítógépező gyerekek, mint a tollat használók

Jobb az íráskészségük azoknak a 7 éves gyerekek, akik számítógépen - vagy laptopon, táblagépen - írogatnak, mint azoknak, akik szinte csak tollat használnak - erre jutott egy svéd felmérés.

Az Örebroi Egyetem 87 gyereket tesztelt. A tollal írók jószerivel csak pár tőmondattal intézték el az adott témát, míg a billentyűzettel dolgozók hosszú fogalmazásokat - akadtak, akik 2300 szavasat - írtak.

Ake Grönlund

, a tanulmány fő szerzője azzal magyarázza a különbséget, hogy a tollal író gyerekek feltehetően arra összpontosítanak, hogy szépen formálják a betűket, míg a számítógéppel írók szabadabb aggyal koncentrálhatnak mondandójukra. Grönlund szerint - megjegyezve, hogy a felmérés csak igen kevés gyermek bevonásával történt - az eredmény hatékonyabb oktatási mód kimunkálására ösztönözhet - adta hírül a The Local című svéd lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.