Sport

Hátország: értékes Szeged 2011-iksz a Békéscsabával

Hátország: értékes Szeged 2011-iksz a Békéscsabával

2013. április 2., kedd
Hátország: értékes Szeged 2011-iksz a Békéscsabával

A Szeged 2011 honlapjának szerkesztője, Vitos György segítségével az NB II-es klub korosztályos együtteseinek bajnoki szerepléséről számolunk be.

A Szeged 2011 utánpótlás csapatainál az őszi idényt követően nagy volt a jövés-menés, több mint 50 fiatal tehetség érkezett a különféle korosztályos csapatokhoz. Mivel idő kell a tehetségek összeszoktatásához, értelemszerűen gyengébbre sikerült a tavaszi nyitóforduló mindegyik egységnél a kiemelt másodosztályú bajnokságokban.

TOBORZÓ!

A Szeged 2011 utánpótláscsapatai valamennyi korosztályban várják azokat a gyerekeket, fiatalokat, akik Szeged, illetve Csongrád megye első számú egyesületében szeretnének labdarúgók lenni. A labdarúgó-képzésébe bármilyen szinten bekapcsolódhatnak az érdeklődők a kezdőtől (felzárkóztató csoportok) a haladókon át (megyei bajnokság) a kiemelt utánpótlás szintig. Az edzésidőpontokról és -helyszínekről Lóczi István utánpótlás-vezető (06/30-774-2762), valamint Gonda László (06/20-416-8445), az U16-osok és U17-esek trénere ad tájékoztatást.

Ám legutóbb - az időjárás viszontagságai ellenére - már szép eredményeket értek el a Szeged 2011 U19-es, U17-es és U16-os együttesei egyaránt. Sajnos az U15-ösök és az U13-asok mérkőzései a pálya használhatatlansága miatt elmaradtak a Gyulai Termál gárdái ellen, ezeket majd áprilisban pótolják. A legnagyobb bravúr az U19-es csapat nevéhez fűződik, amely az NB II-es listavezető Békéscsaba U19-es alakulatától szerzett értékes pontot - kis szerencsével a győzelem is meglehetett volna, mivel a felnőttcsapatnál is számításba vett

Gémes Bence

tizenegyest hibázott... (Az U17-esek szintén a Békéscsabai Előrével mérkőztek 3-3-as döntetlenre, ennek kapcsán érdemes elolvasni edzőjük,

Gonda László

alábbi nyilatkozatát.) S ha már lúd, legyen kövér: az U16-osok újabb nagyszerű győzelmet arattak a megyei bajnokságban, és újonc létükre már a 3. helyre tornázták fel magukat, eddigi 12 meccsükön pedig - több mint hétgólos átlaggal - már 86(!) találatnál tartanak. Gonda László szerint itt már egyértelműen a dobogós hely a minimális célkitűzés.

U19 II. osztály Dél-Keleti csoport:

Szeged 2011 - Békéscsabai Előre 1912 SE 0-0

Szeged 2011:

Garamvölgyi Gergő - Szil Zsolt, Szabó Csaba, Farkas Márk, Teimel Márk (Dávid Róbert 55'), Farkas Ferenc, Vangel Roland (Csőke Márton 87'), Fröhlich Tamás (Mohácsi László 55'), Faragó Barát Zoltán, Szucskó Zsolt (Kávássy Dániel 67'), Gémes Bence (Bagi Tamás 82').

Kispad:

Molnár Bertalan.

Vezetőedző:

Gonda László.

U17 II. osztály Dél-Keleti csoport:

Szeged 2011 - Békéscsabai Előre 1912 SE 3-3 (2-2)

Szeged 2011:

Pölös Tamás (Rozs Egon 46') - Kiss Attila (Rózsa Csanád 75'), Csamangó Tibor, Luczó Dániel, Molnár Alex, Zádori Dominik, Gyuris Péter (Gáleg Norbert 60'), Német József (Virág Attila 46'), Huszka Máté, Szentes-Bíró Tamás, Füvesi Bence.

Kispad:

Ottlik Márk, Luczó Dominik.

Vezetőedző:

Gonda László.

Gólszerzők:

Zádori Dominik (3'), Szentes-Bíró Tamás (41'), Huszka Máté (90') Gonda László:

"Gyorsan gólt szereztünk, uraltuk a meccs első harmadát, itt eldönthettük volna a mérkőzést is, hiszen több százszázalékos ziccert dolgoztunk ki. Majd érthetetlen módon a megbeszéltek ellenére visszaállt a csapatom, és megint egyéni hibák, illetve a csapatrészek összeszokatlansága miatt gyorsan megfordították a mérkőzést a csabaiak. A félidő hajrájára megint felpörgött a csapat, és sikerült egalizálni az eredményt egy szépségdíjas támadás után. A második félidő elején mindkét gárda az eredmény tükrében visszafogottan kezdett, majd egy felesleges lökés utáni pontrúgást követően a vendégek megszerezték a vezetést... A játékosaim akarását jellemzi, hogy az utolsó percben sikerült egyenlíteni! Összességében egy nyerhető meccset a végjátékban sikerült döntetlenre menteni, ezért csak elismeréssel tartozom a fiúknak!"

Csongrád megye U16 Déli csoport:

Szeged 2011 - Deszk 6-0 (2-0)

Szeged 2011:

Pölös Tamás - Rózsa Csanád, Nikolényi Gábor (Unghi Róbert 46'), Luczó Dániel, Tóth Richárd - Benkocs Gábor (Luczó Dominik 46'), Német József, Szentes-Bíró Tamás (Gáleg Norbert 46'), Ottlik Márk - Gyuris Péter (Punka István 70'), Vitos Gergő (Barna Szabolcs 46').

Vezetőedző:

Gonda László.

Deszk:

Lele Dániel - Kovács Dániel, Szalma Zoltán (Papp Milán 60'), Görbe Barnabás, László Gergő, Király Csaba, Vígh Ivó, Huszti Richárd (Novkov Zsolt 60'), Márkus Roland, Török Dávid, Benasnoun Ádám.

Vezetőedző:

Fűz Norbert.

Gólszerzők:

Ottlik Márk (12', 33'), Gáleg Norbert (68', 75'), Unghi Róbert (57'), Barna Szabolcs (83').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.