Sport

Női futball: három világversenyre is kijuthat a válogatott + VIDEÓ

Női futball: három világversenyre is kijuthat a válogatott + VIDEÓ

2013. március 6., szerda
Női futball: három világversenyre is kijuthat a válogatott + VIDEÓ

Az elkövetkezendő években akár három világversenyre is kijuthat a magyar női labdarúgó-válogatott Vágó Attila szövetségi kapitány szerint.

"Példaértékű az itthoni helyzet. Olyan lehetőséget kapunk, amelyet ha ki tudunk használni, a következő három világversenyre, a 2015-ös kanadai vb-re, a 2017-es Eb-re és 2019-es vb-re is kijuthat a csapat. Sőt, 2019-ben már valószínűleg 32 csapat vesz részt a tornán" - mondta az U19-es és az U17-es nemzeti együttes szakmai munkájáért is felelős szakvezető a Sport TV Mai helyzet című műsorában kedden.

Vágó

, aki 2007 és 2010 között már irányította a női válogatottat, hozzátette, sikerült egy olyan ösztöndíj rendszert kialakítani a magyar szövetségnek, amelyben 60 női labdarúgó (15 U17-es, 15 U19-es és 30 felnőtt játékos) érdekelt. Elárulta, idén a felnőtt válogatott 109 napot lesz együtt, az U19-esek 70 napot, az U17-esek hatvanat, ez szerinte "még Európában is egyedülálló". A menetrend szerint április 16-án lesz a 2015-ös vb selejtezőinek sorsolása, szeptemberben és októberben pedig négy tétmeccs vár a nemzeti csapatra a sorozatban. Magyarország a harmadik kalapban van, így nem alapvető elvárás a vb-re való kijutás, de a szövetségi kapitány úgy vélte, versenyben kell lenni legalább a pótselejtezőt érő helyekért. http://www.youtube.com/watch?v=_Gx-0wo9tOo A női válogatott szerdától az Algarve Kupán szerepel Portugáliában. Ezt a tornát az Eb-k és vb-k után a szakág legjelentősebb eseményének tartják. A magyarok sorrendben Mexikóval, Portugáliával és Walesszel találkoznak, majd még egy helyosztó vár az együttesre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.