Női futball: három világversenyre is kijuthat a válogatott + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elkövetkezendő években akár három világversenyre is kijuthat a magyar női labdarúgó-válogatott Vágó Attila szövetségi kapitány szerint.

“Példaértékű az itthoni helyzet. Olyan lehetőséget kapunk, amelyet ha ki tudunk használni, a következő három világversenyre, a 2015-ös kanadai vb-re, a 2017-es Eb-re és 2019-es vb-re is kijuthat a csapat. Sőt, 2019-ben már valószínűleg 32 csapat vesz részt a tornán” – mondta az U19-es és az U17-es nemzeti együttes szakmai munkájáért is felelős szakvezető a Sport TV Mai helyzet című műsorában kedden.

Vágó, aki 2007 és 2010 között már irányította a női válogatottat, hozzátette, sikerült egy olyan ösztöndíj rendszert kialakítani a magyar szövetségnek, amelyben 60 női labdarúgó (15 U17-es, 15 U19-es és 30 felnőtt játékos) érdekelt. Elárulta, idén a felnőtt válogatott 109 napot lesz együtt, az U19-esek 70 napot, az U17-esek hatvanat, ez szerinte “még Európában is egyedülálló”.

A menetrend szerint április 16-án lesz a 2015-ös vb selejtezőinek sorsolása, szeptemberben és októberben pedig négy tétmeccs vár a nemzeti csapatra a sorozatban. Magyarország a harmadik kalapban van, így nem alapvető elvárás a vb-re való kijutás, de a szövetségi kapitány úgy vélte, versenyben kell lenni legalább a pótselejtezőt érő helyekért.

A női válogatott szerdától az Algarve Kupán szerepel Portugáliában. Ezt a tornát az Eb-k és vb-k után a szakág legjelentősebb eseményének tartják. A magyarok sorrendben Mexikóval, Portugáliával és Walesszel találkoznak, majd még egy helyosztó vár az együttesre.

Előző sztori

Rögbi: kölyök Bulldogokat vertek a kis Gorillák

Default thumbnail
Következő sztori

Tizenhat határsértőt fogtak el Csongrád megyében

Legutóbbi hasonló cikkek