Közélet

Ismét jön a hófúvás, senki ne induljon útnak pénteken!

Ismét jön a hófúvás, senki ne induljon útnak pénteken!

2013. március 21., csütörtök
Ismét jön a hófúvás, senki ne induljon útnak pénteken!

Az előrejelzések szerint pénteken az északi és az északkeleti országrészben hófúvásokra lehet számítani, a Magyar Közút Zrt. arra kéri a járművezetőket, hogy az érintett területen senki ne induljon útnak.

Pécsi Norbert Sándor

szóvivő csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hótorlaszok megszüntetése rendkívül idő- és energiaigényes, eredményesen csak a havazás és a viharos széllökések befejeztével lehet majd fellépni. A Magyar Közút hóeltakarításra és síkosságmentesítésre felkészített járművei és üzemmérnökségi dolgozói 12 órás váltásban dolgoznak a következő napokban. A hótorlaszok megszüntetése elsőbbséget élvez a főutakon és a forgalmasabb mellékutakon - közölte Pécsi Norbert Sándor, hozzátéve: bérelhető munkagépeket is az utakra rendelnek és szükség szerint országos vagy regionális szintű átcsoportosításokat is végrehajt a gépparkján belül. Csütörtökre ismét több megyére adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható jelentős mennyiségű csapadék, az erős szél, illetve hófúvás miatt. Péntekre az erős hófúvás miatt az ország északkeleti csücskére már másodfokú figyelmeztetések is érvényben vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.