Bulvár

Az év madara a szegedi Agórában

Az év madara a szegedi Agórában

2013. március 11., hétfő
Az év madara a szegedi Agórában

A 2013-as év madarának választott gyurgyalag természetvédelmi problémáiról és a faj fotózásáról tartanak előadást a Szent-Györgyi Albert Agórában csütörtök délután.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület „Év madara” programjának célja és küldetése olyan fajok bemutatása, amelynek védelmében a lakosság egészének különösen fontos szerepe van. A tavaly májusban zárult szavazáson a 2013-as év madara a gyurgyalag lett. A gyurgyalag hazánk madárfaunájának egyik legszínpompásabb madara. A faj nem csak trópusi színeivel kapcsolódik a melegebb éghajlathoz, hanem hosszú távú vonulóként a telet Afrikában tölti, költeni csak a legmelegebb hónapokra jön hozzánk. A gyurgyalag életmódjáról, természetvédelmi problémákról, a faj fotózásáról tart előadást az MME Csongrád megyei Helyi Csoportjának szervezésében

Zumpf András

a Szent-Györgyi Albert Agórában (Szeged, Gogol u.32) március 14-én, 17 órától. Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.