Közélet

Áradnak a folyók a Tiszántúlon

Áradnak a folyók a Tiszántúlon

2013. március 30., szombat
Áradnak a folyók a Tiszántúlon

Az újabb esők hatására ismét valamennyi folyó árad a Tiszántúlon, s nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága is - tájékoztatta a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) védelemvezetője szombaton az MTI-t.

Bara Sándor

elmondta: az ebben a hónapban lehullott összes csapadék - 116 milliméter - négyszerese a sokéves márciusi átlagnak. Továbbra is másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Hortobágy-Berettyón, szombat délelőtt pedig másodfokúra növelték a belvízvédelmi készültséget a Berettyó alsó belvízvédelmi szakaszán. Működési területükön egy nap alatt 3 200 hektárral nőtt a belvízi elöntés nagysága - fűzte hozzá. A Tivizig 12 belvízvédelmi szakaszából 8-on védekeznek: hat szakaszon már másodfokú, kettőn pedig elsőfokú a készültség. Jelenleg összesen 21 800 hektár áll víz alatt, melyből 4300 hektár vetés, 4600 hektár szántó, 8750 hektár rét és legelő. Az igazgatóság 17 szivattyútelepet üzemeltet, amelyek több mint 1,7 millió köbméter vizet emelnek át naponta a befogadó folyókba, csatornákba - ismertette a részleteket Bara Sándor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.