Kézilabda: szegedi gólkirálynő a Dobó Kupán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyolccsapatos felkészülési kézilabdatornán vett részt Egerben az NB I/B-s tavaszi folytatásra készülő SZKKSE női kézilabdacsapata.

A komoly szinten az élvonalra készülő egri főiskolások színvonalas felkészülési tornát rendeztek hétvégén a hagyományos Dobó Kupa keretein belül, amelyre a Szeged-Kiskundorozsma KSE együttese is meghívást kapott. Jóllehet a másfél hét múlva esedékes tavaszi rajtra készülő dorozsmai csapat csak tartalékosan tudott elutazni, a lányok trénere, Marosán György mégsem elégedetlen az elért 7. hellyel. “Megtiszteltetés számunkra, hogy részt vehetettünk ezen a meghívásos egri tornán, amelyet őszi munkánk elismeréseként is értékelhetünk. Nagyjából 60%-os állapotban vagyunk, a technikai hibák száma még magas, de azt megkaptam a csapattól, amit ebben a szakaszban el lehetett várni a lányoktól” – értékelte a szereplést a vezetőedző, hozzátéve, a hangsúly a négy mérkőzésből álló sorozatterhelésen volt, ahol különböző formációkat is próbálgathatott a gárda. A keretből egyébként a sérült Mocsári Melinda mellett az első számú kapus Dobó Mónika is hiányzott, így Szalma Dóra állt egyedül rendelkezésre, aki számos bravúros védéssel igyekezett helytállni az ellenfelek rohamaival szemben. S bár a “legfőbb” Dobó nem lehetett ott a tornán, a nevekkel való szójáték mégsem marad ki beszámolónkból, hiszen a csapatkapitányi szerepkört Lehmann-Dobó Andrea töltötte be, nem is akárhogyan, hiszen akadt olyan találkozó, amikor 8 gólt hintett az ellenfélnek…

Az SZKKSE a csoportmeccsek során a B jelű kvartettben szombaton előbb a másodvonal nyugati csoportjában a 3. helyen telelő Pilisvörösvárral csatázott, majd kapott ki 32-25-re, majd az ugyanott utolsó előtti Szentendre bizonyult jobbnak négy góllal Vér Vivienéknél (25-21). Némi meglepetésre aztán a keleti csoportbeli rivális Kispest egységét 24-21-re verték a Tisza-partiak, ám ennek dacára is a csoport utolsó helyén végezve a 7. helyért játszhattak. Itt végül a csapat hárommal verte a Füzesabony együttesét (25-22). A tornát végül a házigazdák nyerték, a fináléban legyőzve a kispestieket. A szegediek sem tértek azonban haza üres kézzel, mivel a torna gólkirálynője Aron Andrea lett, aki a négy találkozón 30 gólt lőtt.

A felkészülés a héten edzésekkel folytatódik, majd szombaton Orosházán vesz részt egy háromcsapatos tornán az alakulat, ahol előbb a házigazdákkal vívnak meg, majd a KSZSE-Algyő együttesével vívnak városi rangadót a dorozsmai kézis lányok. Mint megtudtuk az Egerben a Kispest elleni találkozón kisebb ujjsérülést szenvedett Velky Viktória hiányában utazik a csapat Békésbe, a kiváló átlövőnek egy hét pihenőre van szüksége.

Dobó Kupa Felkészülési Torna:

Az SZKKSE eredményei:
Csoportmérkőzések (B csoport): Szeged-KKSE – Pilisvörösvár 25-32, Szentendrei NK – Szeged-KKSE 25-21, Kispesti NKK – Szeged-KKSE 21-24

A 7. helyért: Füzesabony SC – Szeged-KKSE 22-25

no images were found

Előző sztori

Ciánba fojtották a Tiszát 13 éve + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Hátország: SZEOL-éremeső a szeghalmi Sárrét-kupán

Legutóbbi hasonló cikkek