Közélet

Segítséget kap a főváros a kormánytól

Segítséget kap a főváros a kormánytól

2012. december 6., csütörtök
Segítséget kap a főváros a kormánytól

Jelentős eredménynek tartja Tarlós István főpolgármester, hogy a kormány átvállalja Budapest adósságainak 40 százalékát - írja a Magyar Hírlap csütörtöki számában.

Tarlós István

a lapnak nyilatkozva elmondta: szinte bizonyos, hogy karácsony előtt tárgyalóasztalhoz ülnek. A főpolgármester kifejtette: az átvállalással az éves adósságszolgáltatásuk után fizetendő kamat több milliárd forinttal csökken, és javul a főváros hitelképessége, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a lépés nem jár jelentős készpénzmozgással, így ettől a Budapesti Közlekedési Vállalat finanszírozása még nem oldódik meg. A főváros adósságállománya körülbelül 190 milliárd forint, ennek negyven százalékát vállalja át az állam, ami körülbelül 80-90 milliárd forintot jelenthet - tette hozzá a főpolgármester.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.