Közélet

Kenéz Imrére is emlékeztek a rendőrség adventi ökumenikus napján + FOTÓK

Kenéz Imrére is emlékeztek a rendőrség adventi ökumenikus napján + FOTÓK

2012. december 14., péntek
Kenéz Imrére is emlékeztek a rendőrség adventi ökumenikus napján + FOTÓK

Adományt és emlékérmet vettek át Kenéz Imre posztumusz rendőr hadnagy hozzátartozói a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság második alkalommal megrendezett adventi ökumenikus lelki napján.

Második alkalommal tartott ökumenikus lelki napot a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, amit

német minta alapján rendeztek tavaly meg először

, így is foglalkozva az állomány hitéletével. „Telt házas volt a lelki nap, ami jelzi, hogy a munkatársaimat érdekli. Beleélik magukat abba a várakozásra, ami az adventet jelenti, és reményeim szerint beleélik magukat abba a várakozásba is, amikor a munkát befejezzük, akkor mindenkinek a családja körében megadatik egy áldott, békés, szép karácsony” – nyilatkozta portálunknak

Lukács János

megyei főkapitány. A lelki napon

Kenéz Imre

posztumusz rendőr hadnagyra is emlékeztek, mellyel kapcsolatban a rendőr dandártábornok elmondta, nem tudja, mennyire lehet feldolgozni kollégájuk halálát, de lelkiekben bizonyára sokat segített ez a rendezvény is ebben. „Advent idején mindannyian várakozunk valami jóra. Ez a lelki nap különösen alkalmas arra, hogy visszaemlékezzünk arra, ami a társadalom összekötő erejét jelenti, hogy az emberek egymásért feladatuk áldozatokat vállalnak. Néha ez az áldozat borzasztó nagy. Ilyen áldozatot hozott mindannyiunkért Kenéz Imre” – fogalmazott

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke mielőtt átadta a posztumusz rendőr hadnagy családtagjainak a Csongrád Megyéért Emlékérmet. „Az előadásokban többször elhangzott az érték szó, és nekem Imi volt a legnagyobb érték” – fogalmazott könnyeivel küszködve az emlékérem átvétele után Kenéz Imre kedvese. „Több mint másfél évtizedig volt munkatársunk Imi, természetesnek tartozzuk, hogy meghívjuk családtagjait az ökumenikus lelki napunkra” – fogalmazott Varga Mihály rendőr alezredes. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat igazgatójától megtudtuk, nyilvánosságra hozták a család bankszámlaszámát is, így azok, akik anyagilag is segíteni szeretnék a családot az ünnepek alatt, megtehetik. Nemcsak hazánkból érkeztek adományok, például az osztrák rendőrség és szintén osztrák motoros szövetség is támogatta már Kenéz Imre családját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.