Sport

Karate: Kőhegyi is tagja a felnőtt vb-csapatnak

Karate: Kőhegyi is tagja a felnőtt vb-csapatnak

2012. november 20., kedd
Karate: Kőhegyi is tagja a felnőtt vb-csapatnak

Mindössze hat férfi versenyző kapott behívót az országból, hogy minden idők legnagyobb karatés rendezvényén, a párizsi világbajnokságon Magyarországot képviseljék. Kiváló szezonbeli szerepléseinek köszönhetően Kőhegyi Zoltán, a Tisza Volán SC sportolója is a kiválasztottak közé került.

A patinás szegedi egyesület tavaly megalakult karate szakosztálya nagy dobásra készült, amikor öt válogatott sportolót igazolt sorai közé, hogy képviseljék a Tisza Volán SC-t a sportág hazai és nemzetközi mezőnyben. Az antré jól sikerült, a versenyzők sorra szállítják az érmeket a kvalifikációs versenyekről. A csapat legrutinosabbjaként

Kőhegyi Zoltán

került Szegedre, aki az idei évben mind a felnőttek, mind az U21-esek között magyar bajnoki címet szerzett. A sportoló itteni pályafutása még a várakozásoknál is jobban indult: a kvalifikációs versenyeken három győzelemmel kivívta a jogot arra, hogy jövőre az U21-es Euróba-bajnokságon képviselhesse hazáját a -68 kg-ban. A sportoló egész évben kimagasló formában versenyzett, és sikereinek köszönhetően nemrégiben még ennél is komolyabb elismerésben részesült: meghívást kapott abba a felnőtt válogatott csapatba, amelyik november 23-án a párizsi vb-n lép tatamira. A mostani, november 21-25. között, szerdától vasárnapig zajló világbajnokság már csak azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavasszal dönt arról, hogy melyik új sportágak kerülhetnek be a nyári játékok programjába. A versenyre hivatalos delegáció érkezik, hogy értékelje a rendezvény színvonalát. A világszövetség (WKF) nem bízta a véletlenre a sportág jövőjét, a fontos döntés előtt a legerősebb nemzeti karateszervezettel bíró országot választotta meg vb-szervezőnek. Ez a vb várhatóan a karatesport legnagyobb ünnepe lesz, 100 ország több mint 1000 sportolójának részvételével. A szervezők rekordköltségvetésből gazdálkodhatnak, lévén a franciáknál a karate különös népszerűségnek örvend. A házigazdák legjobbjai rendszeres szereplői a televíziós reklámoknak és óriásplakátoknak hazájukban. Ha jól sikerül a sportág előadása, és az égiek, valamint a NOB földi döntéshozói is úgy akarják jövő tavasszal, akkor Magyarország már úgy rendezhet Eb-t, hogy a karate olimpiai sportág lesz. Ezzel rég áhított vágya teljesülne be a karatetársadalomnak, amelynek jelenleg a 4 évente megrendezésre kerülő Világjátékok, valamint kétévente a világbajnokság számít a legnagyobb eseményének. Kőhegyi a meghívásnak köszönhetően a héten bemutatkozhat a nemzetközi felnőtt elitben, és ha az álom valóra válik, akkor talán nem túl soká az olimpián is szoríthatunk érte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.