Közélet

Botka László: A jobbikosok nácik!

Botka László: A jobbikosok nácik!

2012. november 27., kedd
Botka László: A jobbikosok nácik!

A Jobbikot nem radikálisnak és szélsőségesnek kell nevezni Botka László szerint. Facebook-oldalán az MSZP-s polgármester azt írja, „nevükön kell őket nevezni, annak amik: nácik!”. A Jobbik szegedi elnöke, Tóth Péter ugyanakkor nem érti, hogy Botka többgyermekes apaként miért nem ítéli el a gyerekgyilkosságot, ami a gázai övezetben történt.

„Mától abba lehet hagyni a Jobbik radikálisnak és szélsőségesnek való becézgetését. A nevükön kell őket nevezni, annak amik: nácik! Itt tartunk 2012-ben Magyarországon, és aki 'kiengedte őket a palackból', nem képes vagy nem akarja 'két pofonnal' hazazavarni őket” – írta Facebook-oldalán

Botka László

. A szegedi polgármester szerint a „hazazavarás” a magyar demokratákra hárul.

Gyöngyösi Márton

jobbikos országgyűlési képviselő hétfői parlamenti felszólalása indította el a lavinát, amit

Tóth Péter

szerint félreértelmez a sajtó. A Jobbik szegedi elnöke emlékeztetett, az izraeli-palesztin konfliktus kapcsán szólalt fel Gyöngyösi, melyben az izraeli agressziót ítélte el, az emberi jogok megsértését. „A legutóbbi összecsapások 160 áldozata közül 103 volt civil, közülük 30 gyermeket is megöltek izraeli katonák. Nem értem, hogy Botka László többgyerekes családapaként miért nem a gyerekgyilkosságokat ítéli el” – fogalmazott. Tóth szerint nem ideológiai, hanem emberjogi kérdés, ha a világon bárhol gyermekeket gyilkolnak meg, s ezt joga van bárkinek elítélni. Gyöngyösi kedden elmondta: fenntartja pártja azon kezdeményezését, hogy a kormánynak közzé kellene tennie a magyar-izraeli kettős állampolgársággal rendelkező, és így potenciális nemzetbiztonsági kockázatot jelentő kormánytagok és országgyűlési képviselők esetleges listáját. Az MTI arról számolt be, hogy Gyöngyösi hétfői kijelentése miatt „megköveti zsidó honfitársait”, elismeri, hogy félreérthetően fogalmazott amikor zsidó származásról beszélt, de „fel sem merült benne”, hogy lemondjon, az ügyet pedig lezártnak tekinti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.