Kultúra

Ünnepi nyitva tartás a vásárhelyi kulturális intézményekben

Ünnepi nyitva tartás a vásárhelyi kulturális intézményekben

2012. október 27., szombat
Ünnepi nyitva tartás a vásárhelyi kulturális intézményekben

A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és muzeális egységei, az Alföldi Galéria, az Emlékpont, valamint a Zsinagóga és Magyar Tragédia 1944. kiállítóhely november 1-jén, Mindenszentek Napján, valamint november 2-án, Halottak napján zárva tartanak. Szombattól a megszokott nyitva tartási rend szerint 10 és 17 óra között várják a múzeumlátogatókat.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ november 1-jén, csütörtökön szintén zárva tart, a pénztár november 2-án, pénteken 14 órakor nyit. A Tornyai János Múzeumban az év végéig megtekinthető a

Csernus Tibor

műtermében – válogatás a KOGART-gyűjteményéből című időszaki kiállítás, mely közel száz festményen, grafikán és akvarellen keresztül mutatja be a 20. század második felének legnagyobb formátumú, Párizsban élő és alkotó magyar festőművészének életművét. Az Alföldi Galériában november 18-ig látogatható

Kovács Péter

grafikusművész, a tavalyi Őszi Tárlat fődíjasának kamara tárlata, az épület földszintjén pedig a legrégibb múltra visszatekintő, legrangosabb hazai kortárs képzőművészeti seregszemlén, az 59. Vásárhelyi Őszi Tárlaton kiállító 174 művész 263 alkotását tekintheti meg a nagyérdemű. Az Emlékpont kávézójában november 4-ig látható az a kamara kiállítás, mely az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről, képi és tárgyi emlékeiből ad ízelítőt. A kiskunmajsai ’56-os Múzeum által kiállított relikviákat, dokumentumokat és művészeti alkotásokat az egykori bajtársak ajánlották fel. Szintén a magyar szabadság eltiprásának napjáig látogatható a kommunizmus évtizedeit bemutató közgyűjtemény Megfigyelt Művészet című kiállítása, mely a hatvanas évek vásárhelyi művészvilágát a kádári állambiztonsági szervek, a BM III/III-as csoportfőnökségének szemüvegén keresztül mutatja be az érdeklődőknek. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központban november első szombatján, este 7 órától Érdi Tamás, Prima Primissima-díjas zongoraművész ad koncertet. A vak zongorista játékát Kocsis Zoltán úgy jellemezte, hogy sokkal érzékenyebben nyúl a billentyűkhöz, mint a látó emberek. "Úgy hiszem, hogy az ő játékában bizonyos dinamikai tartományokban olyan érzékenység van jelen, ami nálunk természetszerűleg nem lehetséges."- mondta a fiatal előadóról a világhírű karmester és zongoraművész. A művelődési központ novemberi programjaira már új rendszerben, az egyik nagy jegyértékesítő szolgáltatáson keresztül lehet jegyeket váltani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.