Közélet

Motorosok emlékeztek Kenéz Imrére + FOTÓK, VIDEÓ

Motorosok emlékeztek Kenéz Imrére + FOTÓK, VIDEÓ

2012. október 28., vasárnap
Motorosok emlékeztek Kenéz Imrére + FOTÓK, VIDEÓ

Közel kétszáz motoros emlékezett felvonulással Kenéz Imrére Szeged utcáin vasárnap délután. A résztvevők mécsest gyújtottak szolgálati helyénél, a belvárosi rendőrőrsnél, majd a Huszár Mátyás rakparton összegyűjtött adományukat átnyújtották az Apátfalván halálra gázolt rendőr szeretteinek.

„Az évet mindenképp egy motoros felvonulással terveztük zárni, közben történt ez a sajnálatos esemény, s kötelességünknek éreztük, hogy megemlékezzünk

Kenéz Imréről

” – mondta el portálunknak

Balogh Csaba

. Az FMP Motorosok alapítója hozzátette, általában 100-150 motoros gyűlik össze felhívásukra, most a rossz idő és a szemerkélő eső ellenére is közel kétszázan indultak útra a Huszár Mátyás rakpartról, gyászszalaggal a tükrökön, hogy megemlékezzenek motoros társukról.

Bárdos Róbert

és

Redenszky Attila

gyűjtést kezdeményezett a posztumusz hadnagy családjának, a motoros felvonulás előtt egy lepecsételt fa ládikába gyűjtötték az adományokat. „Hálás vagyok, hogy ismerhettem őt, nagyszerű ember volt, csodálatos barát, nagy fájdalom az elvesztése. Bárdos Robi barátommal találtuk ki a gyűjtést, s ennek a ládikának az átadásával is lerójuk kegyeletünket a családnak. Mindenki aláírta, cégek, magánszemélyek, így örök emlék lesz Imre szeretteinek” – fogalmazott Redenszky Attila. Ő már „öreg motorosnak” számít, s szomorúan jegyezte meg, egyre többször járnak motoros ismerősök temetésére. „Azt tapasztalom, a motorosok sokkal összetartóbbak, mint sokan gondolják. Ha egy motoros például áll az út szélén, akkor a következő odaérkező motoros biztosan megáll, és megkérdezi tőle, hogy miben segíthet” – magyarázta

Zvolenszki János

, aki Balogh Csabával körülbelül egy éve alapították az FMP Motoros csoportot. Az ötletet az adta, hogy míg a Szeged környéki kistelepüléseken jól működő, összetartó motoros közösségek léteznek, a napfény városában nem volt ilyen. Attól függetlenül, hogy lassan a nagy vasakat elteszik télire, összejöveteleket és találkozókat fognak szervezni. Rendőri felvezetéssel indult el a menetoszlop a rakpartról délután kettőkor, majd a megyeháza parkolójában álltak meg a résztvevők, s átgyalogoltak a belvárosi rendőrőrshöz, ahol mécseseket gyújtottak motoros társuk emlékére. Három óra után a rakpartra visszaérkező csapat nevében Redenszky Attila adta át az összegyűjtött adományokat Kenéz Imre szeretteinek. A rendhagyó szezonzáró motoros felvonulás résztvevői a rakpartról a tragédia helyszínére, Apátfalvára is elmentek, és gyertyát gyújtottak a hősi halottra emlékezve.

Tekintse meg a Telin TV rendezvényről készített anyagát!

http://www.youtube.com/watch?v=DuNiUs_wsj0&feature=youtu.be

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.