Közélet

Döntött a Kúria a Mars tér ügyében

Döntött a Kúria a Mars tér ügyében

2012. október 6., szombat
Döntött a Kúria a Mars tér ügyében

A Mars téri kereskedők pavilonjainak lebontása ügyében indított polgári peres eljárásban hozott ítéletet a Kúria – az érintett kereskedők szerint az önkormányzat nem érezheti magát pernyertesnek.

A Kúria 2012. október 3-án tárgyalást tartott, és szóbeli ítéletet hozott az önkormányzat Mars téri kereskedőkkel szemben indított polgári perében. A Mars téri kereskedők közleményben tájékoztatták portálunkat, hogy a pavilonjaik elbontása miatt indított peren a Kúria döntött, és több kérdésben foglalt állást, melyeket majd az írásos ítélet kézhezvétele után osztanak majd meg a nyilvánossággal. Most azonban úgy gondolták, hogy reagálniuk kell a hír különböző sajtóorgánumokban megjelent – elmondásuk szerint – elfogult, városházi tálalására. „A valós tények pontos ismerete nélkül az ellenérdekelt fél egyes sajtóorgánumokban nemtelen politikai hangulatkeltésre alkalmas nyilatkozatokat tesz, amit egyébként megszoktunk már

Botka László

csapatától! Teszi ezt annak ellenére, hogy a Kúria írásos ítélete nincs birtokában egyik félnek sem. Teszi azt úgy, hogy a valós tényeket elhallgatja, illetve saját érdekei érdekében valótlanul pernyertesnek tartja magát, az ítéletekből kiragad részleteket, azokat is pontatlanul, elferdítve közli. A tények: Botka László az önkormányzat nevében a kereskedőkkel szemben polgári peres eljárást kezdeményezett a városi bíróságnál, kérve, hogy kötelezze a bíróság a pavilontulajdonosokat felépítményeik elbontására, és a terület átadására. Mivel az önkormányzat cége a peres eljárás ideje alatt, az ítéletet meg sem várva, a pavilonokat elbontatta, a városi bíróság keresetét elutasította. Mind a megyei bíróság, mind a Kúria az ítélet e részét helybenhagyta. Véleményünk szerint, ezért az önkormányzat nem értékelheti magát pernyertesnek! A kereskedők viszontkeresetükben többek között birtokvédelmet kértek, melyet ugyancsak elutasított a bíróság, tekintettel arra, hogy a birtokvédelem jegyzői hatáskörbe tartozik. A kereskedők egyéb keresetével kapcsolatosan a Kúria döntésének írásos ismerete és annak értelmezése nélkül érdemben álláspontunkat nem tudjuk kifejteni. Amennyiben megkapjuk, közölni fogjuk” – olvasható a kereskedők közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.