Közélet

Előzetes letartóztatásba vették a mórahalmi férfi meggyilkolásának gyanúsítottjait

Előzetes letartóztatásba vették a mórahalmi férfi meggyilkolásának gyanúsítottjait

2012. október 25., csütörtök
Előzetes letartóztatásba vették a mórahalmi férfi meggyilkolásának gyanúsítottjait

A Szegedi Városi Bíróság harminc napra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két román állampolgárnak, akik megalapozottan gyanúsíthatók egy mórahalmi férfi meggyilkolásával - tájékoztatta Cseh Attila, a Szegedi Törvényszék elnökhelyettese csütörtökön az MTI-t.

A bíróság döntött a gyanúsítottakat tippadóként segítő, szintén román állampolgárságú férfi előzetes letartoztatásáról is. A román állampolgárságú

D. György

és

Zs. Viktor

ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette,

G. Samuval

szemben felbujtóként elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás. A megalapozott gyanú szerint a két román állampolgár vasárnapról hétfőre virradóra hatolt be a sértett mórahalmi tanyájára, ahol olyan súlyosan bántalmazták a 60 éves férfit, hogy a helyszínen életét vesztette. A bíróság jogerős döntése szerint a bűncselekmény súlya és magas büntetési tétele miatt megalapozottan tartani lehet a vádlottak szökésétől, elrejtőzésétől, s attól is, hogy megkísérelnék az eljárás meghiúsítását. A gyilkosságot követően keddről szerdára virradóra a Jobbik mintegy százötven tagja és szimpatizánsa tartott demonstrációt Mórahalmon, az ellen tiltakozva, hogy "román cigány vendégmunkások megöltek egy magyar gazdát". Nógrádi Zoltán, a homokháti kisváros fideszes polgármestere elutasította a Jobbik felvonulását, s közölte, összefogással próbálják ellenőrizni a térség vendégmunkásait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.