Bulvár

Tizennégy évre ítélték a saját lányát megerőszakoló szegedi férfit

Tizennégy évre ítélték a saját lányát megerőszakoló szegedi férfit

2012. szeptember 18., kedd
Tizennégy évre ítélték a saját lányát megerőszakoló szegedi férfit

Jogerősen tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta kedden a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki éveken át fajtalankodott saját lányával, és többször meg is erőszakolta.

A jelenleg 44 esztendős, büntetlen, szakmunkás képesítésű vádlott 1989-ben nősült meg, 1991-ben fia, három évvel később lánya született. A vádlott hivatásos katona felesége munkája miatt havonta többször éjszaka, illetve hosszabb-rövidebb időre az otthonától távol dolgozott, ilyenkor a férfi egyedül vigyázott a gyerekekre családi házukban. A vádlott először 2002-ben fajtalankodott akkor nyolcesztendős kislányával, kihasználva, hogy felesége és fia sem tartózkodott otthon. Ezután - ugyancsak felesége és fiúgyermeke távollétében - többször is fajtalankodott a lányával. A férfi 2005-ig havi rendszerességgel kényszerítette a kislányt közösülésre és fajtalankodásra. 2010. október 9-én éjszaka az ittas vádlott arra kényszerítette a vele kettesben a házban tartózkodó lányát, vetkőzzön meztelenre, majd újra megerőszakolta az akkor már 16 esztendős sértettet. A történtekre akkor derült fény, amikor a pedagógusok által mintagyerekként jellemzett lány 2011. március 9-én Budapesten - ahol 2008 óta tanult - az iskolai pszichológusnak elmondta a vele történteket, majd másnap feljelentést tett apja ellen. Az elsőfokú ítélet ellen felmentés érdekében fellebbező vádlott a táblabíróság előtt is tagadta bűnösségét. A táblabíróság folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés és a 2010-ben történtek miatt nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett erőszakos közösülés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért jogerősen halmazati büntetésül tizennégy év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.