Írjon nekünk

Közélet

Meszecsinkával nyitott a MASZK Őszi Kollekciója + FOTÓK, VIDEÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hagyományok és stílusok keverednek, épülnek egymásra a Meszecsinka zenéjében, az európai összkultúra szinte minden szelete fellelhető dalaikban. Ebből kaptak most ízelítőt az érdeklődők a MASZK Egyesület Őszi Kollekciójának nyitókoncertjén, a Régi Zsinagógában.

Oláh Annamari gyönyörű hangjával ismét elvarázsolta közönségét, a Régi Zsinagógában a Meszecsinka lemezbemutatóján. Ahogy magukról írják, a Meszecsinka, ami bolgárul holdacskát jelent, „etnopop életünk egyik legvonzóbb színfoltja”.

„Nagyon nagy élmény volt ismét Szegeden koncertezni, kicsit meg is voltam illetődve, itt voltak a szüleim és sok barát, más így fellépni, másféle rezgések veszik körül az embert” – nyilatkozta Annamari a koncert után. Hozzátette, általában a színpadon sikerül szárnyra kapnia, kicsit madárnak érzi magát, aki el tud szállni.

A zenekar mögött álló nyárral kapcsolatban elmondta, jártak Horvátországban és Szlovéniában is, s mindkét országból rengeteg élménnyel érkezett haza. „Felléptünk egy tengerparti hosztelben, ahol rengeteg külföldi turista volt, és mi pont a kocsma közepén játszottunk. Tőlem egy fél méterre részeg amerikai fiatalok lökdösték a mikrofont, akik végül szerencsére elmentek. A közönséget olyannyira magával ragadta végül az, amit csináltunk, hogy iszonyú csöndben hallgatták a koncertet a forgalmas és általában zajos hosztelben. Ki is hagytunk egy lassú számot, mert úgy gondoltam, hogy ezen a forgalmas helyen nem játsszuk el, de a végén ráadásként csak elénekeltem, s felállva tapsoltak, ölelgettek ajándékokat kaptam” – mesélte el egyik legmaradandóbb nyári koncertélményét. Szlovéniában pedig egy fesztiválon lépett fel a Meszecsinka, az előttük játszóktól igencsak eltérő zenéjével. Annamari aggódott is, miként fogják majd az általuk játszott világzenét, mint kiderült feleslegesen, hiszen ott is visszatapsolták őket.

A közeljövő feladataival kapcsolatban az énekesnőtől megtudtuk, néhány szám felvételére készülnek, októberben egy német kiadó gondozásában jelenik meg hanganyaguk a világ számos pontján. A zenélés mellett pedig klipet is szeretnének még készíteni.

Oláh Annamari és Biljarszki Emil 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel. 2009 végén a zenekar felvette „saját” nevét, ami bolgárul holdacskát jelent, 2010 januárjában rögzítettek egy hatszámos demót, idén májusban pedig megjelent első nagylemezük. Tavaly a zenekar közel száz jelentkező közül megnyerte a Folkbeats tehetségkutató első díját, egy amerikai turnét.

Kommentek

Hírzóna

Négytagú banda őrjöng éjszakánként Mindszenten

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hangosan bőgetik a leszakadt kipufogójú, sokszor műszaki vizsga nélküli autójukat.

Tovább olvasom

Közélet

Víz után sár az úr a Székely soron

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tisztán tartott és okosan rendezett környezettel megelőzhető lenne a szegedi utak “áradása”.

Tovább olvasom

Egyetem

Hatodik alkalommal rendezik meg a Levendula-napokat a Füvészkertben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Június utolsó hétvégéjén.

Tovább olvasom

Aktuál