Sport

Labdarúgás: Makó - Szeged csúcsrangadó a felzárkózásért

Labdarúgás: Makó - Szeged csúcsrangadó a felzárkózásért

2012. szeptember 28., péntek
Labdarúgás: Makó - Szeged csúcsrangadó a felzárkózásért

Csongrád megye csapatai az NB III Alföld csoport utolsó négy helyén szerénykednek. Kell-e hangsúlyozni, milyen óriási tétje lesz a Makó és a Tisza Volán vasárnapi Maros-parti ütközetének?

Egyelőre messze vannak az "életet" jelentős első hat pozíciótól megyénk együttesei, ugyanakkor a tabellára pillantva egyértelműen kijelenthető: iszonyatos kiegyensúlyozott a pontvadászat, az utolsó pillanatokig hatalmas harc várható. "Minden héten rangadó" - ahogy egyre több vezetőedző jellemzi a sorozatot a legkülönbözőbb fórumokon. Ilyen kulcsmérkőzésnek ígérkezik a két 5 pontos legénység, a Makó FC és a Tisza Volán SC Szeged vasárnap 16 órakor kezdődő Maros-parti derbije is. A helyzet már ismerős: a döntetlen igazándiból egyik fél számára se jelentene sokat, csak a győzelem ad esélyt az előrelépésre.

Online

Vasárnap 16 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Makó FC - Tisza Volán SC Szeged NB III-as mérkőzésről.

Bány Tamás: Javítanunk kell, mert elfogynak a nézők

A hazaiak nem kezdték rosszul a bajnokságot, ám legutóbbi három mérkőzésükön egyaránt vesztesen hagyták el a pályát, gyenge teljesítményt nyújtottak. Rossz passzban vannak.

Bány Tamás

játékos-edző hozzáállásbeli problémákat vélt felfedezni egynémely futballistáján, illetve kiemelte, hogy megengedhetetlenül sokat hibáztak mind a támadó szekcióban, mind a hátsó alakzatban. A védelmi megingásokat pedig rendbe góllal büntették az ellenfelek. "Jelenlegi helyzetünkben csakis a győzelem fogadható el. Nincs más lehetőség, ha törik, ha szakad, meg kell vernünk a szegedieket. Mindez nem azt jelenti, hogy ész nélkül nekiesünk majd a Volánnak, hiszen a kék-feketék sokkal erősebbek annál, mint amit helyezésük mutat. Ugyanakkor javítanunk kell az eddigi gyatra szereplésén, mert lassan elfogynak a nézőink. Az a kevés szurkoló, aki még kitart mellettünk, mindenképpen megérdemli a sikert. Nincs más hátra, előre!" - foglalta össze a makói haditervet Bány Tamás. A kitűnő sportember szerint a megyei rangadó kulcsa egyébként a fegyelmezett védekezés lesz. Emellett az dönthet, melyik legénység érzi át jobban a helyzet fontosságát, ki küzd, ki harap jobban vasárnap délután. Elmondta, hogy a vezetőség a következő két fordulóra (jövő héten Üllőre utaznak) 6 pont megszerzését tűzte ki célul, ezt pedig mindenáron el is akarják érni. Nem könnyíti meg a vendéglátók felkészülését, hogy rengetek a sérült és beteg a keretükben.

Csák

és

Bakos

hosszabb időre dőltek ki,

Nagy A.

és

Czibere

húzódással bajlódik,

Erősnek

a vádlija fáj, de

Varga Cs.

is meghúzódott. Mivel

Puskás

is betegeskedik, elképzelhető, hogy az ifiből

Siket Mátét

is a "nagyok" kezdőjébe vezénylik.

Buchholcz Gábor: Felkészülünk a rohamokra

Ami a vendégeket illeti, a Tisza Volán SC Szegednél a múlt héten végre megtört a jég, hiszen a címvédő és akkor éllovas Dunaharaszti ellen végre megszületett az első győzelem.

Buchholcz Gábor

vezetőedző nagyon bízik benne, hogy ez a bravúr további tartalékokat szabadít fel a játékosokban, akik bizonyították: tényleg bárhol bárkit meg tudnak verni. Hangsúlyozza azonban: ahhoz, hogy eredményesek legyenek, minden meccsen ugyanazt a fegyelmezett, masszív védekezésből kiinduló kombinatív támadófutballt kell mutatniuk, mint legutóbb. Az is rendkívül fontos, hogy lehetőleg ők szerezzenek előnyt, hiszen akkor nyugodtan játszhatják saját játékukat, nem nekik kell futniuk az eredmény után, mint az első öt fordulóban. "Mivel a Makó is ugyanabban a cipőben jár, mint mi, minden bizonnyal nekünk fognak jönni, felkészülünk a rohamaikra. Mindenképpen győzni akarunk, szükségünk van a 3 pontra, mert utána igen komoly sorozatunk következik a Monor, a Kecskemét II. és az Üllő ellen. A döntetlennel szinte semmire se mennénk, csak a győztes eredhet a középmezőny nyomába. Úgy számolunk, hogy a téli szünetig legalább a 20 pontot el kellene érnünk ahhoz, hogy arra bátran alapozhassunk majd tavasszal, hogy megmaradjon az esély céljaink elérésére. Roppant nehéz a dolgunk, hiszen a Pest megyei csapatok bombaerősek, gyakorlatilag NB II-es költségvetéssel gazdálkodnak. Mi ezzel szemben elsősorban a saját nevelésű játékosokra építünk, hisszük, hogy ez a jövő útja. Remélem, azok, akik szóhoz jutnak, újra élnek majd a lehetőséggel" - nyilatkozta a Volán mestere. Buchholcz Gábor mindenkivel rendkívül elégedett lehetett a Dunaharaszti ellen, így a "győztes csapaton ne változtass" elvet szem előtt tartva múlt heti tizenegyét tervezi a pályára küldeni. A Tisza-partiaknál is vannak azért gondok, hiszen az egyik legveszélyesebb támadó,

Rácz Dezső

talpcsonttöréssel legalább másfél hónapra kidőlt a sorból, s

Grünvald

is harcképtelen.

Beretka

és

Kormányos

megfázását viszont meggyógyíthatja a jó idő, ahogyan

Vida, Füle

és

Varga M.

is felgyógyultak már.

A Makó FC várható kezdőcsapata:

Czirbus – Kulacsik, Magyar Gy., Gellér, Zámbori – Bánóczki, Horváth K., Rakonczai, Puskás vagy Siket – Tóth A., Bány.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Dongó - Kormányos, Dargó, Farkas M., Buzási - Puhalák, Szilágyi - Szélpál, Mucsi, Beretka - Kazi.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. április 29.):

Makó FC – Tisza Volán SC Szeged 1-2 (0-1).

Makó, 400 néző, vezette: Czékus Sándor.

Makó:

Czirbus – Rakonczai, Szakács, Czibere, Zámbori, Puskás, Magyar, Horváth (Retek 46′), Schreiber, Kazi (Tóth A. 66′), Bubori. Vezetőedző: Bány Tamás.

Szeged:

Dongó – Kormányos, Pénzváltó, Farkas, Buzási, Kéri, Annus (Vágó 77′), Szilágyi, Beretka (Grünvald 87′), Faragó, Bozovic (Rácz 76′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerzők:

Tóth A. (83′), illetve Pénzváltó (36′), Szilágyi (65′)

Így játszott a Makó a múlt héten:

Monori SE - Makó FC 3-1 (0-1). Makó:

Czirbus - Kulacsik (Halász J. 68'), Magyar Gy., Gellér, Zámbori, Bánóczki, Rakonczai, Horváth K., Puskás, Tóth A. (Mátó 80'), Bány (Bakos 67'). Játékos-edző: Bány Tamás.

A makói gólszerző:

Magyar Gy. (19')

Így játszott a Szeged a múlt héten:

Tisza Volán SC Szeged - Dunaharaszti MTK 1-0 (0-0). Szeged:

Dongó - Kormányos, Dargó, Farkas M., Buzási - Puhalák, Szilágyi - Szélpál (Péter-Szabó 87'), Mucsi (Annus 84'), Beretka - Kazi (Pénzváltó 79'). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Beretka P. (50')

Az NB III Alföld csoport állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Monori SE64201751214
2.Dunaharaszti MTK6411106413
3.Üllő SE6411118313
4.Várfürdő-Gyulai TFC6321106411
5.Tököl VSK6321118311
6.Nagykőrősi Kinizsi6222121118
7.Vecsési FC62131011-17
8.Kecskeméti TE II.62131113-27
9.Soroksár SC61417437
10.FC Dabas62041012-26
11.Makó FC6123911-25
12.Mórahalom VSE6123812-45
13.Tisza Volán Szeged6123312-95
14.Hódmezővásárhely6024515-102

A 7. forduló műsora:

Szeptember 29. (szombat) 16.00:

Vecsési FC - Mórahalom VSE, Nagykőrösi Kinizsi TL FC - FC Dabas, Soroksár SC - Tököl VSK.

Szeptember 30. (vasárnap) 16.00:

Makó FC - Tisza Volán SC Szeged, Hódmezővásárhelyi FC - Várfürdő-Gyulai Termál FC, Dunaharaszti MTK - Üllő SE, Kecskeméti TE II. - Monori SE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.