Kultúra

Intim akusztikus zene a zsinagógában + VIDEÓ

Intim akusztikus zene a zsinagógában + VIDEÓ

2012. szeptember 8., szombat
Intim akusztikus zene a zsinagógában + VIDEÓ

A keleties zenétől a magyar népzenéig széles skálán mozog a szegedi gyökerű Meszecsinka hangzása. Akusztikus dallamok szerelmes találkozásának lehetünk fültanúi hétfőn este a Régi Zsinagógában, ahol az együttes lemezbemutató koncertjét tartja.

Oláh Annamari

(ének) és

Biljarszki Emil

(zongora, gitár) 2008-ban léptek fel először Fókaszalon név alatt, Fókatelep és más dalokat játszottak akusztikus kísérettel. A közönség vevő volt az intimebb hangvételű dalokra, így sűrűsödtek a koncertek, a repertoár bővült saját dalokkal, a zenekar pedig új tagokkal. Az elmúlt két évben a Meszecsinka hallható volt sok budapesti és vidéki klubban, fesztiválon (VIDOR, Mesterségek Ünnepe, Művészetek Völgye, Szegedi Várjátékok), Lengyelországban is járt kétszer a krosnói Magyar Napok keretében. 2011 májusában a zenekar közel száz jelentkező közül megnyerte a Folkbeats tehetségkutató első díját. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz-ének szakán végzett énekesnő, Oláh Annamari "intim akusztikus zeneként" írta körbe hangzásukat. Idén májusban jelent meg első nagylemezük a Narrator Records kiadásában, mellyel a Régi Zsinagógában kápráztatják el a közönséget szeptember 10-én, hétfőn este fél nyolctól.

Belépő:

800 Ft. http://www.youtube.com/watch?v=dh2NYgHqAwc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.