Bulvár

Embercsempészt és határsértőt fogtak el Röszke térségében

Embercsempészt és határsértőt fogtak el Röszke térségében

2012. szeptember 1., szombat
Embercsempészt és határsértőt fogtak el Röszke térségében

200 eurót fizetett egy szerb állampolgárnak egy vietnámi határsértő azért, hogy illegálisan hazánkba csempéssze - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A röszkei stabil hőkamera kezelője észlelte az éjszakai órákban, hogy két személy Magyarország felé halad. Azonnal a helyszínre küldte a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőreit, valamint a helyi polgárőrséget. Az egyenruhások el is fogták a két férfit, akikről kiderült, hogy egy szerb és egy vietnámi állampolgár. Utóbbi elmondta a rendőröknek, hogy kétszáz eurót fizetett társának, hogy Magyarországra csempéssze. A szerbiai férfi ellen - aki egyébként jogszerűen is beléphetett volna az országba - embercsempészés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vétele mellett indult büntetőeljárás. Ugyancsak Röszkén fogott el a helyi polgárőrség az éjszaka folyamán egy koszovói férfit, akiről a kiérkező rendőrök megállapították, hogy illegálisan tartózkodik az országban. Ellene idegenrendészeti eljárás indult - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.