Egyetem

Átfogó közoktatási környezeti nevelési program indul

Átfogó közoktatási környezeti nevelési program indul

2012. szeptember 19., szerda
Átfogó közoktatási környezeti nevelési program indul

Átfogó közoktatási környezeti nevelési program indul, amelynek célja, hogy új fejezetet nyisson a hazai környezetkultúra és környezetetika területén - közölték a program kezdeményezői az MTI-vel.

A Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (Kokosz), valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) által indított program keretében négy év alatt csaknem 430 ezer óvodáshoz és diákhoz jut majd el a szakemberek által összeállított tananyag, közülük is mintegy 14 ezer gyerek vehet részt erdei iskolai vagy óvodai foglalkozáson. A tananyagfejlesztéssel 27 500 pedagógusnak, környezeti nevelőnek nyújtanak segítséget a jövő generáció szemléletformálásához. A program - mint írták - megalapozza és továbbfejleszti a fenntartható életmód és az ehhez szükséges viselkedésminták elsajátítását, gyakorlatba átültetését, továbbá tartalmazza az európai természetvédelem sarokkövének számító Natura 2000 hálózat népszerűsítését és a döntéshozók szemléletének formálását is. A kezdeményezés elindítói különösen fontosnak tartják azoknak a csoportoknak a képzését, amelyek hivatásuknál fogva szoros kapcsolatban élnek a természettel és a védett területekkel. A program így 25 ezer gazdálkodó ismeretének bővítését is célul tűzte ki. A Natura 2000 területek szerepének hangsúlyozására a partnerek kampányt dolgoztak ki, multimédiás kiadványok készülnek, és megújul a

www.natura.2000.hu

oldal is.

Mécs Csaba

, a Kokosz elnöke a közlemény szerint hangsúlyozta: a program egyik legfontosabb célkitűzése, hogy párbeszédet kezdeményez az erdei iskolai szolgáltatók és a pedagógusok között, ezzel több ezer gyereknek biztosítva a gyakorlati tapasztalatok megszerzését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.