Közélet

Nemzetközi nagycsaládos tábor a Vajdaságban

Nemzetközi nagycsaládos tábor a Vajdaságban

2012. augusztus 8., szerda
Nemzetközi nagycsaládos tábor a Vajdaságban

Szombatig tart a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének (Vancsesz) idei, Családban és közösségben élni elnevezésű nemzetközi ifjúsági tábora a Kishegyes melletti Kátai tanyán.

A hatnapos táborban a vajdaságiak mellett magyarországi és más Kárpát-medencei régiókból érkezett 13-17 év közötti gyermekek vesznek részt - olvasható a szervezők közleményében. A szövetség elnöke, Krizsán Vilmos a hétfő óta tartó táborról elmondta az MTI-nek, hogy az idén 50 fős tábor elsődleges célja a fiatalok családi, közösségi életre nevelése. Ennek megfelelően az előadások és beszélgetések témái között szerepel a párválasztás, a párkapcsolat, a családi közösség, a korai szexualitás, a barátság, az együttműködés és az önkéntesség. Mindezek mellett a vajdaságiak számára magyarországi előadók számolnak be az Európai Unióval kapcsolatos tapasztalataikról. A Vancsesznek ez az idei második nagyobb rendezvénye. Az elsőt, a Kárpát-medencei családi vasárnapot július 29-én Adán tartották meg több száz fő részvételével. Az idén tízéves Vancsesznek 3600 család a tagja 18 egyesület és 8 csoport keretében. A családok összlétszáma nagyjából 20 ezer fő, több mint a felük 18 éven aluli gyermek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.