Bulvár

Vihar közeledik: másodfokú riasztás Csongrád megyében (FRISSÍTVE)

Vihar közeledik: másodfokú riasztás Csongrád megyében (FRISSÍTVE)

2012. július 11., szerda
Vihar közeledik: másodfokú riasztás Csongrád megyében (FRISSÍTVE)

A várható heves zivatarok miatt több megyére másodfokú, az ország jelentős részére pedig elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda este.

A narancssárga, vagyis másodfokú riasztást Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Komárom-Esztergom, Veszprém megyére, valamint Fejér és Pest megye több térségére, és a főváros területére adták ki. Emellett Bács-Kiskun megyét és annak környékét leszámítva az összes térségben citromsárga, vagyis elsőfokú riasztás van érvényben. E szerint ezeken a területeken 1-3 órán belül számítani lehet olyan heves zivatarokra, amelyeket viharos, akár az óránkénti 90 kilométeres erősséget is elérő széllökések, jégeső, illetve felhőszakadás kísér, rövid idő alatt 50 milliméter körüli csapadékmennyiség is hullhat. A meteorológiai szolgálat a honlapján azt írta: éjjel inkább kelet felé várhatók zivatarok. Csütörtök reggel, délelőtt keleten, északkeleten lehetnek még zivatarok, de ekkor heves kísérőjelenségnek már kicsi a valószínűsége. Ezzel egy időben a hőség megszűnik. Csütörtökön már csak a déli, délkeleti megyékben lehet a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok körül - olvasható az előrejelzésben.

22.20:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint már megyénkben is másodfokú riasztás van érvényben - a holnapi napra a zivatar mellett a hőség miatt is megemelték a riasztás mértékét. Este 11 órától a vihar távoli hírnökeiként az ég is dörögni kezdett, éjszakára hűsítő zuhany frissítheti a fülledt időjárást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.