Közélet

Panasszal élhet Gyurcsány Ferenc az ügyészségi döntéssel kapcsolatban

Panasszal élhet Gyurcsány Ferenc az ügyészségi döntéssel kapcsolatban

2012. július 24., kedd
Panasszal élhet Gyurcsány Ferenc az ügyészségi döntéssel kapcsolatban

Gyurcsány Ferenc arra készül, hogy panasszal él a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) pénteki határozatával szemben, amelyben bizonyítottság hiányában szüntették meg a nyomozást a Sukoró-ügyben a volt kormányfő ellen - írta a Népszava keddi számában.

Zamecsnik Péter

,

Gyurcsány

ügyvédje a lapnak azt mondta, még nem kapták kézhez az ügyészségi határozatot, de várhatóan panasszal élnek, hogy az ügyészség bűncselekmény hiánya miatt, és ne a bizonyítottság hiányára hivatkozva szüntesse meg a Gyurcsány elleni eljárást. A különbség érdemi. Az ügyészség ugyanis határozatában továbbra is azt állította, hogy a Sukoró-ügyben a megalapozott gyanú mindvégig fennállt Gyurcsánnyal szemben, csak éppen az egymásnak ellentmondó bizonyítékok alapján nem lehetett egyértelműen bizonyítani a volt kormányfő szerepét a telekcseréről hozott döntésben. A gyanú szerint Gyurcsány 2008-ban kormányfőként „túllépte hatáskörét”, amikor a beruházókkal tárgyalt és a projekt támogatása részéről „utasítás jellegét mutatta”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.