Kultúra

Magyar hadisírokat kutatnak Oroszországban

Magyar hadisírokat kutatnak Oroszországban

2012. július 6., péntek
Magyar hadisírokat kutatnak Oroszországban

Magyar hadisírokat kutató csoport érkezett Oroszországba, az Ural vidékére, ahol fogolytemetőket látogatnak és koszorúznak.

Az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában elhangzott tudósítás szerint a pécsi Német Kör által szervezett, nagyrészt európai uniós támogatással megvalósuló kegyeleti és kutatóúton a résztvevők a nyugat-urali Perm város környékén kezdték meg a munkát, majd az Ural keleti oldalán, a Jekatyerinburgot övező iparvidék fogolytemetőit látogatták végig. A kutatócsoport - amelynek tagjai között a Magyar Televízió stábja is ott van - e hét második felében Cseljabinszk megyében és Baskíria fontosabb lágervidékén kutat és koszorúz. A beszámoló szerint az úton részt vesz

Jurkovics János

, a köztelevízió szegedi stúdiójának vezetője is, aki a kutatócsoport segítségével megtalálta az 1945-ben hadifogolyként elhunyt nagyapja sírhelyét egy nyugat-szibériai iparvárosban, Nyizsnyij Tagilban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.