Bulvár

A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

2012. július 12., csütörtök
A szombaton érkező hidegfront többnapos lehűlést hoz

Pénteken az ország déli, délkeleti részén újra meghaladja majd a hőmérséklet a 30 fokot, szombaton viszont eléri az országot egy markáns hidegfront, amely többnapos lehűlést hoz - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa csütörtökön az MTI-nek.

Kolláth Kornél

tájékoztatása szerint pénteken az ország délkeleti felében ismét 30 Celsius-fok körül lesz a legmagasabb hőmérséklet, az északi, északnyugati országrészben viszont már csak 25 fok valószínű. Az országban helyenként kialakulhatnak zivatarok, egy-egy heves zivatar is. Szombaton a hőmérséklet az Alföld déli részén akár a 35 fokot is elérheti, míg északnyugaton alig emelkedik majd 25 fok fölé. Várhatóan késő délután egy markánsabb hidegfront éri el az országot, ennek a hatására a szél megerősödik, néhol viharossá is fokozódhat. Heves zivatarok még szombaton is lehetnek. Vasárnap és hétfőn is várható eső, zápor, de nagy mennyiségű csapadékra és zivatarokra már nem kell számítani. A hőmérséklet várhatóan 30 fok alatt marad. Az előrejelzés szerint vasárnap 22-28, hétfőn 21-27, kedden 21-26 fok várható, de a jövő hét közepétől ismét emelkedhet a hőmérséklet - mondta a meteorológus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.