Bulvár

Hőségriadó: rendkívüli intézkedések Szegeden

Hőségriadó: rendkívüli intézkedések Szegeden

2012. június 18., hétfő
Hőségriadó: rendkívüli intézkedések Szegeden

A nagy hőségre való tekintettel Botka László polgármester rendkívüli intézkedéseket vezetett be - olvasható a polgármesteri hivatal sajtóközleményében.

A közleményt alább változtatás nélkül közöljük: Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország egész területén 25 fok feletti napi középhőmérséklet várható, ezért II. fokú hőségriasztást adott ki. Botka László polgármester ennek megfelelően Szegeden az alábbi – visszavonásig érvényes – határozatot hozta:

Határozat

1. Tilos a bölcsődékben, óvodákban, valamint gyermektáborokban a gyermekeknek olyan szabadtéri foglalkozásokat tartani, ahol a gyermekek közvetlen tűző napnak vannak kitéve. A foglalkozásokat szellős, árnyékos helyen kell megtartani. 2. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodjon Szeged belterületi útjainak a nappali és éjszakai órákban locsolóautókkal történő hűtéséről. 3. A Védelmi Bizottságnak elrendelem a meteorológiai előrejelzések nyomon követését, a folyamatos kapcsolattartást a katasztrófavédelemmel, valamint azt, hogy a www.szegedvaros.hu honlapon tegye közzé a városban elérhető, nyilvánosság számára igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját. 4. Szeged város 43 db üzemelő ivókútja mellett üzemeljen három mobil ivókút az alábbi helyeken: Mars tér, Aradi vértanúk tere, Tarján víztorony tér, valamint a Klauzál téren és a Mars téren 1-1 párakapu kerüljön felállításra. Felhívom továbbá a lakosság figyelmét, hogy mindenki, de különösen az idősek, szívbetegek fokozottan tartsák be az ajánlott egészségügyi szabályokat, kerüljék a forró, levegőtlen helyeket, a tömeget, lehetőség szerint a legmelegebb órákban ne tartózkodjanak a szabadban és fogyasszanak minél több folyadékot. Határozatomat a katasztrófavédelméről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 15.§ alapján hoztam. Szeged, 2012. június 18.

Dr. Botka László

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.