Közélet

Hőség - szombatra piros jelzést adott ki a meteorológia

Hőség - szombatra piros jelzést adott ki a meteorológia

2012. június 29., péntek
Hőség - szombatra piros jelzést adott ki a meteorológia

A várható hőség miatt szombatra 13 megyére és a fővárosra a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint 13 megyére - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest -, valamint a főváros területére piros, vagyis harmadfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet tartósan 27 Celsius-fok felett alakulhat. Az ország többi területén is 25 fok körüli napi középhőmérséklet várható, így ezekre a megyékre másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Az országos tiszti főorvos a várható tartós kánikula miatt az ország egész területére szombaton 0 órától jövő szerda éjfélig hőségriadót rendelt el. Péntektől határozottan erősödik a nappali felmelegedés, a maximum-hőmérsékletek a 39 Celsius-fokot is elérhetik. A jövő hét közepéig száraz, napos idő várható, az ország nagy részén 27-30 fokos napi középhőmérséklettel. A meleg előreláthatólag szerdán vagy csütörtökön mérséklődik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.