Közélet

Heves zivatar miatt számos térségben riasztás van érvényben

Heves zivatar miatt számos térségben riasztás van érvényben

2012. június 22., péntek
Heves zivatar miatt számos térségben riasztás van érvényben

Heves zivatarokra, néhol jégesőre is számítani kell pénteken, Pest és Bács-Kiskun megye néhány térségére már másodfokú, míg több más, elsősorban keleti megyére elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat; az egész Balatonnál másodfokú viharjelzés van érvényben.

Az említett területeken már 1-3 órán belül kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket felhőszakadás, jégeső - akár 2-5 centiméternél nagyobb jégdarabokkal -, illetve óránkénti 90 kilométeres erősségű széllökések kísérhetnek. Ilyen viharokra az ország nagy részén számítani lehet még a nap folyamán. Emiatt a péntek éjfélig érvényes veszélyjelző előrejelzés szerint tíz megyében - Nógrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun, Pest -, valamint a főváros területén másodfokú, míg Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna és Baranya megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Mindeközben a hőség miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megyére kiadott harmadfokú figyelmeztetést másodfokúra mérsékelték, vagyis a napi középhőmérséklet ezeken a területeken tartósan már nem 27 Celsius-fok, hanem 25 fok felett alakul majd. Az UV-B sugárzás maximuma pénteken is meghaladhatja az extrém szintet jelző 8-as értéket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.