Sport

2012 km két keréken Londonig

2012 km két keréken Londonig

2012. június 27., szerda
2012 km két keréken Londonig

Bozsó István, az EDF DÉMÁSZ mozgássérült munkavállalója hatodik alkalommal kerekezik az olimpia helyszínére. Ott volt Barcelonában, Atlantában, Sidney-ben, Athénban, Pekingben és most Londonba indul az ötkarikás játékokra két sporttársával, Makra Csabával és Czimbalmos Zsolttal.

Az idei londoni nyári játékok szervezésénél, az Olimpiai Szervező Bizottság kiemelten kezeli a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet, az EDF mint a londoni olimpia és paralimpia hivatalos áramszolgáltatója is ezt a zöldszemlélet tartja szem előtt a partneri együttműködés során. A fenntarthatóság elveinek elkötelezett híveként

Bozsó István

munkatársuk és két sporttársa autós kíséret nélkül, sátorral, hálózsákkal és élelemmel felpakolva 2012 km kerekezés után tervezi a célba érkezést az olimpiai játékok helyszínére. Bozsó István egyike lesz annak a 70 főből álló EDF-es munkavállalói csapatnak, akik a londoni Olimpiai stadionig tartó váltófutás során futhat az EDF által tervezett és kivitelezett lánggal. A Londonig tartó 2012 km-es útra június 29-én, reggel 9 órakor indulnak a kerékpáros sportemberek Szegedről, az EDF DÉMÁSZ Időkapszula szobortól, amelyben 2010 óta őrzik a jövőnek szánt üzeneteket. (Napfényfürdő Aquapolis főbejárat, Szeged, Szent-Györgyi Albert utca)

Tervezett útvonal:

Június 29. Indulás Szeged, EDF DÉMÁSZ Időkapszula szobor, Zödforrás Biogáz üzem, Kecskemét Június 30. – július 13. Kecskemét, Székesfehérvár, Győr, Bécs, Dunamenti kerékpárút, Linz, München, Strasbourg, Párizs Július 16. Indulás az óceán felé (Cherbourg-Octeville komp) Július 18. Partraszállás (Portsmouth) Július 19. Swindon Július 23. érkezés Londonba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.