Bulvár

Utazás: A spanyol tengerparton a legalacsonyabbak az árak

Utazás: A spanyol tengerparton a legalacsonyabbak az árak

2012. május 26., szombat
Utazás: A spanyol tengerparton a legalacsonyabbak az árak

Spanyolország a legolcsóbb nyaralóhely Európában - legalábbis ez derült ki a brit Post Office Travel Money által készített felmérésből. 40 országban vizsgálták a kiválasztott élelmiszerek és élvezeti cikkek árát. Partnerünk, a C&T Hungary Utazási Iroda legújabb ajánlata.

A kutatásban olyan termékek és szolgáltatások árait vizsgálták, amelyekre átlagos turistaként nagy valószínűséggel költeni fogunk egy nyaralás során. Vagyis utánajártak, hogy mennyibe kerül egy csésze kávé, egy sör, egy 1,5 literes ásványvíz, egy szénsavas üdítő, egy tubus naptej, egy doboz rovarirtó spray, egy háromfogásos vacsora két fő részére, valamint egy doboz cigaretta az adott országokban. Spanyolországban az egyik legnépszerűbb üdülőhelyen, a Costa del Sol környékén nézték meg az árakat, és a felmérés szerint összesen 46 euróba kerül ez a bizonyos turista "csomag". Ezzel Spanyolország összesítésben a második helyen végzett, csak Sri Lankán lehet ennél olcsóbban kijönni a vizsgált országok közül. A magyarok kedvelt nyaralási helyszínei közül Horvátországban a legkedvezőbbek az árak a felmérés szerint. Az Isztriai-félsziget gyönyörű városát, Pulát vették alapul, itt számításaik szerint 72 eurót kell fizetni a fenti csomagért. Spanyolországhoz képest elsősorban a háromfogásos vacsora kerül lényegesen többe (46,5 euró, vagyis 14 ezer forint) a horvát tengerparton. Viszont egy csésze kávé vagy egy üveg sör kicsit olcsóbb Pulában.

Görögországnál Korfu árai szerepelnek az összehasonlításban, és ez alapján a középmezőnyben végeztek. Horvátországhoz képest szinte minden vizsgált termék drágább itt, és összességében 89 euróba kerül a csomag. Az olasz tengerpartról köztudott, hogy elég magasak az árak, és ezt a felmérés is alátámasztja. A Nápolytól délre lévő Sorrentóban 110 euróból jön ki a csomag, amihez nagyban hozzájárul, hogy a kétfős vacsoráért 71 eurót is ott hagyhatunk. De a cigi és a sör sem túl olcsó. Bár az olaszországi árak még mindig barátságosabbak, mint például Ausztráliában, amely összességében a legdrágább helynek bizonyult. Ami nem csoda, hiszen 1410 forintba kerül egy üveg sör, 4200 forintba egy doboz cigi és közel 30 ezer forintot fizethetünk egy vacsoráért két főre. Ami a legolcsóbb helyeket illeti, az első tízben öt európai ország, köztük Magyarország szerepel. A budapesti árak alapján a 6. helyen végeztünk: kicsivel többet kell költeni nálunk, mint Csehországban (Prága) vagy Bulgáriában, de megelőztük például Portugáliát és Horvátországot is. Ami a további nyaralóhelyeket illeti, Egyiptomban, Törökországban vagy Máltán hasonlóak az árak, mint Görögországban. Forrás:

origo.hu

Üdülés Spanyolországban Aparthotel Tamaimo Tropical

Jellemzői:

Tenerife nyugati részén, a tengerparttól 2 km-re fekvő szálloda Puerto Santiago központjától kb. 500 m-re található. Klub jellegű család orientált apartmanhotel Los Gigantes és Playa de la Arena között. Kifejezetten kisgyermekes családok részére ajánljuk.

Szolgáltatások:

Úszómedencék, gyermekmedence, jakuzzi, napozóterasz napernyőkkel és nyugágyakkal, aerobik, biliárd, teniszpálya, asztalitenisz, minigolf, vízi sportok a tengerparton, nappali és esti animáció, szórakoztató műsorok, éttermek, bárok, pool bár, snack bár, kávézó, fodrászat, internetsarok, szupermarket.

Szobák:

Fürdőszoba, TV, telefon, bérelhető széf, konyhasarok, balkon. • egy hálószobás apartmanok: max. 3 felnőtt + 1 gyermek, vagy 2 felnőtt + 2 gyermek részére, • két hálószobás apartmanok: max. 5 felnőtt + 1 gyermek vagy 4 felnőtt + 2 gyermek részére.

Ellátás:

Önellátás, felár ellenében félpanzió vagy all inclusive.

Részvételi díj:

109. 900 Ft-tól

A részvételi díjak tartalmazzák:

Utazás, transzferek a szigeten légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállás a megadott ellátással, magyar nyelvű idegenvezetés a fakultatív programoknál és transzfer asszisztencia.

Külön fizetendő:

Repülőtéri illeték 35 000 Ft/fő, üzemanyag felár 7000 Ft/fő, sztornó biztosítás a részvételi díj és a kerozin pótdíj 1,2%-a, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás 500 Ft/fő/nap a Classic, 650 Ft/fő/nap a Premium ill. 830 Ft/fő/nap Privileg kategória, foglalási díj 1000 Ft/fő.

Érdeklődni:

C&T Hungary Utazási Iroda 6720 Szeged Dugonics tér 12. Tel/fax: 62/481-562 mobil: 06/20 48 00 556 www.congresstravel.hu Engedély szám: U-000045 Utazásszervező: Best Reisen utazási Iroda Engedély szám:R-1214

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.